Rămâi conectat

Actualitate

Care este prima ţară din UE care a anunţat că a atins imunitatea colectivă: 70% din populaţia adultă, vaccinată cu cel puţin o doză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Malta a devenit prima ţară a Uniunii Europene care a obţinut imunitatea colectivă la coronavirus, după ce vaccinat 70% din populaţia sa adultă cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Chris Fearne, potrivit Reuters.

Insula mediteraneană a avut în medie trei cazuri noi de virus în fiecare zi în ultima săptămână, rata de pozitivitate a testelor fiind la un nivel de sub 0,2%. Două cazuri noi au fost raportate luni, relatează Reuters, citată de Mediafax. 42% din populaţia adultă a primit două doze.

„Vaccinurile sunt administrate cu o rată de un vaccin la cinci secunde”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Vaccinarea este deschisă în prezent tuturor locuitorilor Maltei cu vârsta peste 16 ani, iar Ministrul Sănătății a precizat că şi copiii cu vârsta de 12 ani şi peste vor fi imunizați odată ce autorităţile medicale europene vor autoriza utilizarea vaccinului pentru această grupă de vârstă.

El a anunţat, de asemenea, că purtarea obligatorie a măştilor în aer liber va fi ridicată la 1 iulie pentru persoanele vaccinate, atât timp cât cazurile de infectare rămân scăzute.

Autorităţile sanitare anunţaseră anterior că purtarea măştii nu va mai fi necesară pe plaje de la 1 iunie.

Luni, restricţiile privind sălile de sport şi piscinele au fost ridicate, în timp ce programul restaurantelor a fost prelungit până la miezul nopţii. Anterior aceste trebuiau să închidă la ora 17:00.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea