Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care este domeniul în care românii pot primi salariu de până la 14.000 de lei, chiar și fără facultate. Ce trebuie făcut pentru a fi plătit precum un IT-ist

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Care este domeniul în care românii pot primi salariu de până la 14.000 de lei, chiar și fără facultate. Ce trebuie făcut pentru a fi plătit precum un IT-ist

O criză fără precedent a forței de muncă a „lovit” angajatorii din România. Oamenii nu se înghesuie să ocupe locurile de muncă vacante unde pot primi salarii de până la 14.000 de lei pe lună, fără să fie absolvenți de facultate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Agricultura este domeniul în care poţi primi salariu de 14.000 de lei, fără facultate. Fermierii români se confruntă cu o lipsă acută a tractoriştilor. Sunt dispuşi să ofere salarii de până la 14.000 de lei, dar, chiar şi aşa, nu găsesc angajaţi. Aşa se face că tractoriştii pricepuţi au devenit mai greu de găsit decât IT-iştii.

„Cel mai mic salariu este de 4.000 de lei, pentru angajaţii care lucrează pe utilaje mai puţin costisitoare. Sunt câţiva angajaţi care într-adevăr ajung la 12.000 – 14.000 de lei”, a spus Dimitrie Muscă, administratorul fermelor Combinatului Agroindustrial Curtici.

Numeroși fermieri spun că sunt dispuşi să se implice în formarea tinerilor în această meserie, dar recunosc că după două-trei luni aproape toţi pleacă în occident.

„Noi le facem şi ucenicia uneori. După această perioadă foarte mulţi pleacă. Deseori, oamenii aleg să plece în străinătate”, s-a plâns fermierul Cristian Stoica, conform Adevărul.

De asemenea, în domeniul construcţiilor se dau salarii aproape la fel de bune, iar candidaţii nu trebuie să fie absolvenţi de studii superioare.

În domeniul construcţiilor, de exemplu, aproape 50% dintre angajaţi câştigă între 2.000 şi 4.000 de lei net şi doar 2,9% câştigă sub 2.000 de lei pe lună. Totodată, o treime dintre angajaţii din acest domeniu foarte popular (34,5%) câştigă între 4.000 şi 7.000 de lei net pe lună, potrivit da­telor introduse de peste 370.000 de spe­cialişti care lucrează în acest sec­tor în platforma online Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare eJobs şi citate de ZF.

România este una dintre cele mai sărace state din Uniunea Europeană, unde salariul minim pe economie este de 1524 de lei, adică aproximativ 300 de euro.

Sursa: romaniatv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea