Rămâi conectat

Actualitate

Care este cel mai nou simptom Covid. Observațiile făcute de experți și cum se manifestă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou simptom ciudat de Covid-19 ar putea să fie adăugat la listă, fiind vorba despre „limba COVID”. Printre simptomele binecunoscute și des întâlnite, cum ar fi pierderea gustului, se adaugă și afte dureroase, abcese și ulcerații pe limbă care ar fi legate tot de COVID, fiind raportate de unii pacienți, a declarat Tim Spector, un cercetător britanic.

„Limba COVID” ar putea face parte dintr-o gamă întreagă de simptome mai puțin întâlnite, care tocmai de aceea riscă să fie mai puțin luate în seamă, așa cum sunt și iritațiile pielii sau modificările la nivelul palmelor și tălpilor, cunoscute mai degrabă ca „degetele COVID”.

„Am adunat date de la 4,5 milioane de oameni din trei țări care ne-au descris simptomele și am depistat până acum peste 20 de simptome de COVID, între care unele rare, care nu au fost observate până acum”, a declarat profesorul Tim Spector. El estimează că o treime dintre pacienții care au făcut COVID au dezvoltat astfel de simptome nespecifice.

Citește și: FOTO| Răsărit SUPERB în această dimineață, peste Alba Iulia. Locuitorii orașului s-au trezit sub un cer „îmbrățișat” de lumina roșie

„Limba COVID” este atunci când aspectul ei este ca și cum ar fi „răzuită”, ca si cum ar lipsi mici bucățele din ea sau ca și cum ar face niște solzi. Adesea limba poate să aibă un aspect încărcat, cu asperități, și să fie acoperită de un strat de o altă culoare, alb-gălbuie, care nu iese la periaj. Este ceea ce se numește „limba geografică” (o afecțiune inflamatorie, limba are aspect de hartă, acoperită cu niște pete roșiatice) De multe ori, este vorba despre un simptom dureros, spune profesorul britanic.

Uneori, „limba COVID” se asociază cu iritații și mâncărimi pe piele, dar cel mai adesea „limba COVID” apare după ce pacientul dezvoltă deja câteva simptome clasice, a explicat expertul. El a constatat că mai puțin de 1 din 100 de pacienți au avut „limbă COVID”, dar spune că proporția ar putea fi mai mare, dacă oamenii își dau seama că este, totuși, un simptom asociat cu COVID.

Citește și: Certificate false de teste negative la Covid-19 puse în vânzare în aeroporturi și gări din toată Europa: Avertisment Europol

Experții au obsevat de mai multe luni modificări și patologii ale limbii în cazul unor dintre pacienții COVID, dar încă nu erau edificați dacă este vorba despre un simptom în sine sau este vorba despre o infecție cu alți patogeni, consecutivă bolii. International Journal of Infectious Diseaseas a publicat în august un studiu însoțit de fotografii care descrie leziuni apărute la mucoasa orală în cazul pacienților diagnosticați cu COVID.

Sursă: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea