Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care este asemănarea dintre Eurovision și Festivalul Cetăților Dacice

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cascadorii-cu-cai-la-Festivalul-Cetatilor-Dacice-de-la-Cricau32Weekendul acesta, la Ighiu va fi organizat Festivalul Cetăților Dacice, un eveniment gândit de Consiliul Județean, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii, pentru locuitorii din Alba.

Când vorbim despre asemănare nu ne referim că ambele competiții vor fi câștigate de cei cu barbă, pentru că Festivalul Cetăților Dacice este identic cu Eurovisionul doar din punct de vedere al regulamentului, țara sau localitatea câștigătoare va organiza ediția din anul viitor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest fapt a fost speculat și de președintele CJ, Ion Dumitrel care s-a arătat de acord cu un astfel de regulament.

”Acest festival este organizat anul acesta la Ighiu pentru că au câștigat anul trecut competiția Festivalul Cetatilor Dacice01de la Cricău. Probabil anul viitor va fi în altă parte pentru că Ighiul va pierde. (râde) Au fost idei să se facă într-un singur loc. Acest lucru au cerut cei din Craiva și Cricău, alții au vrut ca festivalul să fie organizat de echipa câștigătoare, iar ceilalți în circuit”, a spus Ion Dumitrel.

Vor participa echipe de feciori din cele cinci cetăți dacice ale județului: Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu și Săsciori, care se vor întrece cu arme reale în probe pline de culoare și umor.

La Festivalul Cetăţilor Dacice, Ighiul va deveni un uriaş câmp de luptă între daci şi romani, în sensul că va avea loc una dintre cele mai ample reconstituiri de bătălii daco-romane din câte s-au văzut până acum în România. Vor intra în luptă daci şi romani care fac parte din trupe de reenactment din România şi din Europa. De asemenea vor avea loc spectacole autentice cu îmblânzitori de vulturi al căror zbor vor tăia cerul de deasupra Ighiului. Nu rata!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea