Rămâi conectat

Actualitate

Care au fost cele mai bine plătite meserii în topul salariilor din România, în 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele mai mari salarii, în anul 2020, le-au avut angajații din domeniul IT, fiind urmați de cei din extracția pretrolului brut și a gazelor naturale și de angajații companiilor de cocserie și a produselor obținute prin prelucrarea țițeiului.

Conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, cei menționați mai sus au fost urmați de cei ce prestează activități de editare.

Angajaţii din sectorul IT au câștigat în luna octombrie 2020 un salariu mediu net de 7.674 de lei, în creştere cu 556 de lei comparativ cu aceeaşi lună din 2019.

La distanţă considerabilă se găseau cei din extracţia petrolului care aveau un salariu mediu net de 6.251 de lei în octombrie 2020, în creştere cu 596 de lei faţă de octombrie 2019.

Angajaţii din domeniul fabricării produselor de cocserie şi a produselor obtinute din prelucrarea ţiţeiului, au câștigat în medie 6.171 de lei în octombrie 2020, cu 516 lei mai mult decât în aceeaşi lună din 2019.

Angajații din serviciile de editare au avut un salariu mediu net de 6.093 de lei pe final de 2020, în creştere cu 1.028 de lei față de aceeași perioadă, dar cu un an în urmă.

Specialiștii care au adunat aceste date consideră că reprezintă cea mai mare creștere salarială și că a fost înregistrată între octombrie 2019 şi octombrie 2020.

Activitățile de editare se referă la editarea cărţilor, broşurilor, pliantelor, dicţionarelor, enciclopediilor, atlaselor, hărţilor, etc.; editarea ziarelor, revistelor şi periodicelor; editarea repertoarelor, a listelor de adrese şi a altor publicaţii similare, precum şi editarea produselor software.

Salariul unui angajat dina cest domeniu este de 5.755 lei în octombrie 2020, în creştere cu 664 de lei faţă de octombrie 2019.

Cele mai mici salarii au fost înregistrate în domeniul HoReCa, industrie puternic afectată de pandemia de Covid-19. Oamenii din industria HoReCa au câştigat în medie 1.720 de lei net în octombrie 2020, cu circa 100 de lei mai puţin decât în aceeaşi lună a anului trecut, scrie stiri.tvr.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea