Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Carduri de energie 2023: Oficiile poștale încasează facturile cetățenilor care au primit carduri de energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Carduri de energie 2023: Oficiile poștale încasează facturile cetățenilor care au primit carduri de energie

Oficiile poștale din Alba încasează, facturi ale persoanelor care beneficiază de sprijin guvernamental prin intermediul cardului de energie. La Oficiul Poștal Alba Iulia 1, cel mai mare din județ, de exemplu, sunt puse la dispoziția clienților cinci ghișee, ceea ce face ca procesul să se derulează cu destulă rapiditate. Nu au existat cozi decât în anumite intervale, când afluxul de cetățeni a fost mai ridicat.

Citește și: Ghid carduri de energie 2023 • Condiții de acordare • Cine beneficiază • Condițiie de utilizare • Actele necesare pentru plată

”Avem clienți, dar nu este un aflux foarte mare. Oamenii nu prea au facturi, nu sunt venite încă facturile. Încasăm facturi și pe teren și la oficiile poștale”, a declarat Daniela Văduva, directorul Oficiului Județean de Poștă (OJP) Alba. 

Aceasta a completat că în perioada următoare vor ajunge în județ un număr de 250 de aparate electronice de încasare a plăților, care vor ajunge la fiecare agent și factor poștal. ”Pentru fiecare salariat vom avea aparate PDA. Acesta vor exista și la oficiile poștale pentru ca să putem descongestiona activitatea”, a completat directorul OJP.

Citește și: Carduri de energie 2023: Care este data limită pentru folosirea primei tranșe de 700 de lei

Oamenii trebuie să se prezinte la ghișeu cu cardul de energie, factura și cartea de identitate. ”Mai apar probleme pentru că la unii clienți nu le corespund adresele. Trebuie ca adresa să coincidă pe fiecare dintre cele trei documente. De asemenea, sunt situații când nu au contractele pe numele beneficiarului sau unii titular de contract sunt decedați”, a mai spus Daniela Văduva.

Ajutorul oferit de stat are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial) și se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare. Se pot plăti facturi de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ACCIDENT cu pagube materiale la Blaj: Un șofer ”MORT DE BEAT”, reținut după ce a lovit două mașini parcate și a părăsit locul faptei. Avea o alcoolemie de 0,97 mg/l

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT cu pagube materiale la Blaj: Un șofer ”MORT DE BEAT”, reținut după ce a lovit două mașini parcate și a părăsit locul faptei. Avea o alcoolemie de 0,97 mg/l Un accident cu pagube materiale a avut loc duminică, 12 mai 2024, la Blaj. Un șofer ”MORT DE BEAT” a fost reținut după ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea