Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Carduri de energie 2023: Mii de români nu și-au primit încă voucherele. Ce trebuie să facă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Carduri de energie 2023: Mii de români nu și-au primit încă voucherele. Ce trebuie să facă

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), peste 52.000 de carduri de energie nu au fost încă acordate beneficiarilor, iar peste 75.000 au fost anulate. Instituția explică că vinovații acestei situații sunt Ministerul Muncii și Poșta Română, care se ocupă de emiterea, distribuirea și desemnarea beneficiarilor De acest ajutor beneficiază în total 4 milioane de români.

Statul oferă asistență persoanelor cu venituri mici pentru a le ajuta cu cheltuielile cu energia. În fiecare semestru se acordă câte 700 de lei, suma totală a sprijinului fiind de 1.400 de lei. Ajutorul se acordă pentru fiecare loc de consum sau locuință vulnerabilă, iar fondurile pot fi folosite până la sfârșitul anului calendaristic în curs.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Facturile pentru energie, gaz, căldură, butelii, lemne de foc, peleți, cărbune, păcură și alți combustibili solizi și lichizi care pot fi folosiți pentru încălzirea locuințelor pot fi plătite cu acești bani de la stat. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pune la dispoziție cardurile de energie, însă Poșta Română le fabrică și le distribuie efectiv.

Instituțiile din cadrul Ministerului Muncii aleg beneficiarii, iar autoritățile fiscale examinează veniturile acestora pentru a stabili dacă sunt într-adevăr eligibile. În luna februarie a început distribuirea cardurilor de energie. Ajutorul este acordat unui număr de 4 milioane de persoane care locuiesc în 2,8 milioane de familii eligibile, potrivit datelor oficiale. Dar, anumite persoane care se încadrează în cerințele de primire ale acestui ajutor, nu beneficiază încă de acest ajutor social.

Există mulți beneficiari ai acestui ajutor care nu și-au primit încă aceste carduri și nu pot beneficia de banii cuveniți. După ce a văzut că nu primește cardul de energie, o pensionară s-a interesat în legătură cu motivul din spate. Se pare că, în cazul acestei femei, Poșta Română nu a avut adresa corectă. Ginerele acestei femei a explicat că pentru a schimba adresa, au avut nevoie de multe acte, dar chiar și după aceste eforturi, cardul pensionarei nu a apărut.

„Pentru a obține un card corectat ni s-au solicitat și am dus la Poștă o sumedenie de documente, respectiv adeverință de la primărie, declarație pe propria răspundere, notificare, copie de pe buletin, facturi etc. Ca în România digitalizată! Deși documentele au fost introduse în sistemul informatic al Poștei Române, noul card nu a fost emis” a spus cetățeanul.

Cetățeanul în cauză se plânge că nu a putut lua legătura cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, deși a sunat de mai multe ori la numărul de pe site-ul instituției. „Singurul dialog îl putem avea la un call center al Poștei Române, la numărul 0319966, unde ni se confirmă intrarea documentelor în sistemul informatic, dar ni se spune să avem răbdare pentru că mai sunt mii sau zeci de mii de români în situația noastră și că problema se va rezolva, dar nu se știe când” a explicat acesta, conform Libertatea.

Sursa: infofinanciar.r

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea