Carantina în Alba: Precizări privind declarația pe propria răspundere. Ce model de declarație este VALABILĂ și ce trebuie să cuprindă?
Ținând cont de multiplele dezbateri apărute recent în spațiul public privind redactarea declarației pe proprie răspundere, care trebuie întocmită în perioada instituiri carantinei zonale, vă comunicăm următoarele informații:
Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura olografă a declarantului.
Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic. ( ex telefon, tabletă).
Precizăm ca cetățenii pot prezenta si o declarație scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare. Totodată pot folosi orice tip de declarație apărute recent în spațiul public, dar cu respectarea cerințelor expuse anterior.
Informăm cetățenii care folosesc declarații care conțin elementele prevăzute în hotărârea CJSU Alba, respectiv art. 4, punctul 3 și punctul 5, că pot adăuga în cuprinsul declarației și alte motive bine întemeiate, însoțite, dacă este posibil de acte doveditoare a motivului deplasării. ( susținere examen, ridicare acte de stare civilă, pașaport, etc).
Menționăm faptul că toate activitățile care nu sunt interzise prin hotărârea CJSU Alba să se desfășoare în perioada carantinării zonale, se derulează în condițiile stabilite prin hotărâri și ordinele ministerelor de specialitate din fiecare domeniu de activitate.
Facem un apel la populație să respecte toate măsurile care sunt necesare, obligatorii pentru fiecare dintre noi, astfel încât să limităm răspândirea virusului SARS CoV 2. Este momentul să fim uniți, toleranți și să ajutăm cu toții după puterile noastre pentru a putea depăși împreună cu bine această situație. Depinde doar de noi să fim puternici și responsabili!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Postul Crăciunul are o semnificație aparte în creștinism și de el sunt legate numeroase tradiții. Ce semnificație are postul […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii2 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Actualitate19 ore ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi