Caracterul insalubru

Ne-am împărtăşit şi noi, la fel ca cititorii ziarului „Unirea”, de angoasele existenţiale ale fostului deputat PDL, acum deputat PNL, Călin Potor. Nu scriem cu litere mici „C” şi „P” pentru că nu ne permite gramatica. Gramatica nu prea are sensuri metaforice, cum pare să creadă fostul – ani îndelungaţi! – pedelist, cu tendinţe declarat PSD-iste, devenit însă conjunctural, liberal.
Călin Potor este neliniştit de ce-ar putea crede electoratul despre evadarea sa din barca partidului care l-a scos din anonimat, l-a promovat persoană publică – viceprimar, director la „Ambulanţa”, director al Spitalului Judeţean, deputat. Evadare pe care încearcă, fără succes, să o transforme într-o problemă filozofică, nu una morală. Adică să nu fie considerată trădare. „Unii îşi trădează principiile de dragul partidului, alţii îşi schimbă partidul pentru a-şi păstra principiile” – ne luminează fostul coleg, recunoscând că judecata nu îi aparţine ci a fost servită de un alt părăsitor de barcă, tot parlamentar. Un lucru uită Călin Potor să ne informeze în patetica sa mărturisire: despre ce principii este vorba, ce conflicte ideologice i-au zdruncinat conştiinţa şi l-au făcut să eşueze în PNL. Nu cumva a făcut-o din LAŞITATE? Sau OPORTUNISM?
Este foarte clar că deputatul nu a înţeles nimic din responsabilităţile unui partid aflat la guvernare în perioada de criză; despre curajul politic dovedit de PDL (scris cu litere mici de domnia sa) şi premierul Boc de a lua măsuri nepopulare de austeritate pentru a salva ţara de la colaps economic. Cum se întâmplă în Grecia. Îi amintim lui Potor că în anii premergători crizei, când s-a aflat la putere PNL, creşterea economică s-a bazat preponderent, o spun toţi analiştii, pe consumul realizat pe datorie. Deşi a beneficiat începând cu 2007 de intrarea în UE, Guvernul Tăriceanu (campionul pomenilor electorale) nu a reuşit să absoarbă în doi ani decât 1% din fondurile europene. Ceea ce a însemnat îngroparea multor speranţe. De aceea Guvernul Boc (scris ironic cu „b” mic de doctorul nostru) a trebuit să corecteze puterea de cumpărare pentru a reduce deficitul comercial, nesustenabil datorită diminuării rapide a intrării de capitaluri străine în România. Ştiinţă grea pentru mintea domnului doctor. Da, a fost greu, adesea imposibil din cauza crizei ca PDL, care a câştigat alegerile, să-şi ţină promisiunile electorale. Dar partidul nu a ascuns nici un moment acest lucru. Reiese că dacă nu venea criza, Călin Potor rămânea alături de Mircea Hava (scris ireverenţios „baronul hava”). Pe care azi îl denigrează copios deşi îi datorează totul! Aceasta nu mai este o problemă de principii ci de morală. De caracter insalubru. Dacă a-ţi părăsi camarazii la greu şi a trece la adversar nu înseamnă Laşitate şi Trădare (cu „T” mare) atunci ce înseamnă?! Dacă a trece la un adversar ce speri că va fi câştigător la viitoarele alegeri nu înseamnă Oportunism, atunci ce înseamnă?!
Acestea sunt principiile deputatului Călin Potor şi ne bucură că a plecat cu ele cu tot în tabăra liberală. La fraţii săi întru aceeaşi credinţă morală!
Biroul de presă al PDL

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Analist Politic si Economic 23 iulie 2011 at 6:56

Rezultatul oricarei guvernari este intrebarea la care trebuie sa raspunda: CE ATI FACUT CU NIVELUL DE TRAI ? Restul sunt vorbe goale. Politicianism gaunos.
Va intreb pe cei ce jigniti UN MEDIC, cei din pedele, pentru cine faceti politica ? Pentru FMI? Nu pentru romani ? De ce o ducem mai rau cu totii ? De ce ati mintit ca majorati salariile la profesori cu 50% si apoi le-ati redus cu 60% ? Tariceanu a spus limpede atunci, ca nu se pot majora salariile. Pe aceasta minciuna si pe multe alte promisiuni neonorate v-ati cocotat la putere. Si ca sa puteti roade ciolanul 4 ani, v-ati aliat cu ungurii. Voi urmasii lui Horea si Avram Iancu. Personal nu sunt implicat in politica da va avertizez domnilor pedelei ca veti disparea de pe harta politica a Romaniei la fel ca taranistii. SA VA FIE RUSINE ! Pentru medicul Calin Potor, jos palaria, pentru ca a parasit CORABIA MINCINOSILOR !

Dorin 23 iulie 2011 at 8:42

Ce medicul lu` peste este Potor , care de 15 ani nu mai practica medicina , fiind tot timpul in posturi administrative , pus de Hava , pe care acum il denigreaza . A parasit corabia , pentruca este un oportunist incurabil ,simtind ca PDL nu va mai fi la putere dupa 2012 , ca urmare a masurilor nepopulare impuse de criza . Ce a zis ? Ia sa trec eu repede la un partid de opozitie , care va fi la putere dupa 2012 , sa prind un loc intre candidatii propusi de PNL , ca recompensa pentru cadoul pe care il fac acestui partid 🙂

gogu 23 iulie 2011 at 7:45

ce articol Prost cu P mare!

abbilbal 23 iulie 2011 at 8:37

Domnilor PDL-işti, lăsaţi-o mai moale. Să fim serioşi. Vedem cum trăim noi, cei din talpa ţării şi cum trăiţi voi, cei din capu’ ţării.

Dorin 23 iulie 2011 at 9:48

Astept aparitia comentariului meu , si , eventual , reactii .

Costel 23 iulie 2011 at 10:09

PDL-istii sunt in floare, pe Hava nimic nu-l doare, Peres si-a terminat casa, Generalul Dobra sta drepti in fa lui Hava, Negrut latra, dumnelui fiind cainele de companie a PDL Alba, Olar taie lemne asteptand ca sa se termine drumul Bocului ca sa care scandura si pe acea directie, orasul este plin da gunoaie iar noi *traim bine* . In plus Potor este un bun parlamentar pentru ca a luat cuvantul in plen de doua ori in trei ani de mandat.

Gogu 23 iulie 2011 at 10:14

Deci biroul de presa al PDL recunoaste ca dl Potor nu are nici un merit in numirea sa ca director la Ambulanta si la Spital, tot meritul fiind al partidului care l-a numit. Extrapoland constatam ca peste tot sunt persoane fara merite personale numite doar pe baza de carnet portocaliu: ca ex Vasile Todea de la mediu, Metes la apa, Perju – Electrica, Stef la sanatate, si exemplele pot continua la nesfarsit. Mai amintim din lunga lista a celor \capabili si portocalii\ care isi datoreaza ascensiunea doar domnului Hava pe celebrii deja Boghin si Dobra de la finante.
Deci recunoaste biroul de presa ca indiferent cat de capabil esti, ca ai MBA-uri, faci parte dintr-un bord al al unei multinationale, daca nu ai coloratura potrivita nu poti sa accezi intr-un post caldut platit de stat.
Ce uita acest birou de presa, e faptul ca in momentul cand era guvernul Tariceanu erau si ei la putere si ca dl. Tariceanu a fost numit de insusi musiu Basescu si nu de Iliescu, asa ca se cam afla de aprox. vreo 8 ani la guvernare si inca tot mai acuza umbrele trecutului pt incapacitatea lor de a scoate tara din criza.
Dar atat timp cat toti cei din posturile de conducere trebuie sa tina capul plecat in fata celor care i-au numit, pt ca n-au fost numiti pe merite ci probabil pe considerente de sprit si de lautari, nu exista posibilitatea de a iesi din criza datorita partidului ci eventual tot pe spinarea oropsitului sector privat, aceasta vaca de muls a oricarei guvernari.

Comentariile sunt oprite