Rămâi conectat

Ştirea zilei

Caracterul insalubru

Publicat

în

Ne-am împărtăşit şi noi, la fel ca cititorii ziarului „Unirea”, de angoasele existenţiale ale fostului deputat PDL, acum deputat PNL, Călin Potor. Nu scriem cu litere mici „C” şi „P” pentru că nu ne permite gramatica. Gramatica nu prea are sensuri metaforice, cum pare să creadă fostul – ani îndelungaţi! – pedelist, cu tendinţe declarat PSD-iste, devenit însă conjunctural, liberal.
Călin Potor este neliniştit de ce-ar putea crede electoratul despre evadarea sa din barca partidului care l-a scos din anonimat, l-a promovat persoană publică – viceprimar, director la „Ambulanţa”, director al Spitalului Judeţean, deputat. Evadare pe care încearcă, fără succes, să o transforme într-o problemă filozofică, nu una morală. Adică să nu fie considerată trădare. „Unii îşi trădează principiile de dragul partidului, alţii îşi schimbă partidul pentru a-şi păstra principiile” – ne luminează fostul coleg, recunoscând că judecata nu îi aparţine ci a fost servită de un alt părăsitor de barcă, tot parlamentar. Un lucru uită Călin Potor să ne informeze în patetica sa mărturisire: despre ce principii este vorba, ce conflicte ideologice i-au zdruncinat conştiinţa şi l-au făcut să eşueze în PNL. Nu cumva a făcut-o din LAŞITATE? Sau OPORTUNISM?
Este foarte clar că deputatul nu a înţeles nimic din responsabilităţile unui partid aflat la guvernare în perioada de criză; despre curajul politic dovedit de PDL (scris cu litere mici de domnia sa) şi premierul Boc de a lua măsuri nepopulare de austeritate pentru a salva ţara de la colaps economic. Cum se întâmplă în Grecia. Îi amintim lui Potor că în anii premergători crizei, când s-a aflat la putere PNL, creşterea economică s-a bazat preponderent, o spun toţi analiştii, pe consumul realizat pe datorie. Deşi a beneficiat începând cu 2007 de intrarea în UE, Guvernul Tăriceanu (campionul pomenilor electorale) nu a reuşit să absoarbă în doi ani decât 1% din fondurile europene. Ceea ce a însemnat îngroparea multor speranţe. De aceea Guvernul Boc (scris ironic cu „b” mic de doctorul nostru) a trebuit să corecteze puterea de cumpărare pentru a reduce deficitul comercial, nesustenabil datorită diminuării rapide a intrării de capitaluri străine în România. Ştiinţă grea pentru mintea domnului doctor. Da, a fost greu, adesea imposibil din cauza crizei ca PDL, care a câştigat alegerile, să-şi ţină promisiunile electorale. Dar partidul nu a ascuns nici un moment acest lucru. Reiese că dacă nu venea criza, Călin Potor rămânea alături de Mircea Hava (scris ireverenţios „baronul hava”). Pe care azi îl denigrează copios deşi îi datorează totul! Aceasta nu mai este o problemă de principii ci de morală. De caracter insalubru. Dacă a-ţi părăsi camarazii la greu şi a trece la adversar nu înseamnă Laşitate şi Trădare (cu „T” mare) atunci ce înseamnă?! Dacă a trece la un adversar ce speri că va fi câştigător la viitoarele alegeri nu înseamnă Oportunism, atunci ce înseamnă?!
Acestea sunt principiile deputatului Călin Potor şi ne bucură că a plecat cu ele cu tot în tabăra liberală. La fraţii săi întru aceeaşi credinţă morală!
Biroul de presă al PDL

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de vineri, 30 iulie, la un autoturism din Municipiul Blaj.

Din primele informații, Garda de Intervenție Blaj acționează pentru lichidarea unui incediu la un autoturism, care se manifesta fără flacără și fără probleme deosebite.

Electrica Furnizare Discount

Autoturismul se afla staționat în parcarea unui supermarket din municipiu.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO| Incendiu de vegetație la Ampoița: Intervine Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia pentru lichidarea flăcărilor

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit  în cursul zilei de vineri, 30 iulie, în localitatea Ampoița din județul Alba.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia intervine pentru lichidarea incendiului.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, ar fi vorba despre un incendiu de vegetație.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează pentru lichidarea ultimelor focare rămase. Litiera pădurii de foioase a ars pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate trei autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Publicat

în

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Organizarea concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, la București, în perioada 30 iulie 2021 – 5 aprilie 2022, a fost hotărât, în unanimitate, de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturiim arată caledarul pentru desfășurarea concursului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

De asemenea, Plenul CSM a hotărât scoaterea la concurs a 300 de locuri de auditori de justiţie (175 judecători şi 125 procurori), a câte unui post de personal de specialiate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor pentru fiecare din instituţiile: Institutul Naţional al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, a 4 posturi în cadrul Ministerului Justiţiei (din care un post în Ministerul Justiţiei; un post în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate; un post în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie; un post în cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune), un post în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, un post în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din schema Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Electrica Furnizare Discount
Taxa de înscriere la concursul de admitere la INM este în cuantum de 1.400 de lei

De asemenea, Plenul CSM a desemnat preşedintele şi vicepreşedinţii comisiei de organizare a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, precum şi membrii acestei comisii. Totodată, Plenul CSM a hotărât, în unanimitate, organizarea concursului de admitere în magistratură, la Bucureşti, în perioada iulie 2021-martie 2022, conform calendarului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

Instituţia a aprobat numărul şi posturile de judecător care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (75 de posturi), numărul şi posturile de judecător în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (23 de posturi), numărul şi posturile de procuror care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (50 de posturi), numărul şi posturile de procuror în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (10 posturi).

Sursa: observatornews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare