Rămâi conectat

Ştirea zilei

Caracterul insalubru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ne-am împărtăşit şi noi, la fel ca cititorii ziarului „Unirea”, de angoasele existenţiale ale fostului deputat PDL, acum deputat PNL, Călin Potor. Nu scriem cu litere mici „C” şi „P” pentru că nu ne permite gramatica. Gramatica nu prea are sensuri metaforice, cum pare să creadă fostul – ani îndelungaţi! – pedelist, cu tendinţe declarat PSD-iste, devenit însă conjunctural, liberal.
Călin Potor este neliniştit de ce-ar putea crede electoratul despre evadarea sa din barca partidului care l-a scos din anonimat, l-a promovat persoană publică – viceprimar, director la „Ambulanţa”, director al Spitalului Judeţean, deputat. Evadare pe care încearcă, fără succes, să o transforme într-o problemă filozofică, nu una morală. Adică să nu fie considerată trădare. „Unii îşi trădează principiile de dragul partidului, alţii îşi schimbă partidul pentru a-şi păstra principiile” – ne luminează fostul coleg, recunoscând că judecata nu îi aparţine ci a fost servită de un alt părăsitor de barcă, tot parlamentar. Un lucru uită Călin Potor să ne informeze în patetica sa mărturisire: despre ce principii este vorba, ce conflicte ideologice i-au zdruncinat conştiinţa şi l-au făcut să eşueze în PNL. Nu cumva a făcut-o din LAŞITATE? Sau OPORTUNISM?
Este foarte clar că deputatul nu a înţeles nimic din responsabilităţile unui partid aflat la guvernare în perioada de criză; despre curajul politic dovedit de PDL (scris cu litere mici de domnia sa) şi premierul Boc de a lua măsuri nepopulare de austeritate pentru a salva ţara de la colaps economic. Cum se întâmplă în Grecia. Îi amintim lui Potor că în anii premergători crizei, când s-a aflat la putere PNL, creşterea economică s-a bazat preponderent, o spun toţi analiştii, pe consumul realizat pe datorie. Deşi a beneficiat începând cu 2007 de intrarea în UE, Guvernul Tăriceanu (campionul pomenilor electorale) nu a reuşit să absoarbă în doi ani decât 1% din fondurile europene. Ceea ce a însemnat îngroparea multor speranţe. De aceea Guvernul Boc (scris ironic cu „b” mic de doctorul nostru) a trebuit să corecteze puterea de cumpărare pentru a reduce deficitul comercial, nesustenabil datorită diminuării rapide a intrării de capitaluri străine în România. Ştiinţă grea pentru mintea domnului doctor. Da, a fost greu, adesea imposibil din cauza crizei ca PDL, care a câştigat alegerile, să-şi ţină promisiunile electorale. Dar partidul nu a ascuns nici un moment acest lucru. Reiese că dacă nu venea criza, Călin Potor rămânea alături de Mircea Hava (scris ireverenţios „baronul hava”). Pe care azi îl denigrează copios deşi îi datorează totul! Aceasta nu mai este o problemă de principii ci de morală. De caracter insalubru. Dacă a-ţi părăsi camarazii la greu şi a trece la adversar nu înseamnă Laşitate şi Trădare (cu „T” mare) atunci ce înseamnă?! Dacă a trece la un adversar ce speri că va fi câştigător la viitoarele alegeri nu înseamnă Oportunism, atunci ce înseamnă?!
Acestea sunt principiile deputatului Călin Potor şi ne bucură că a plecat cu ele cu tot în tabăra liberală. La fraţii săi întru aceeaşi credinţă morală!
Biroul de presă al PDL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea