Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Canicula aduce restricții la apa potabilă în Alba: PROGRAM de furnizare în localitățile afectate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Canicula aduce restricții la apa potabilă în Alba: PROGRAM de furnizare în localitățile afectate

Pe fondul caniculei care va cuprinde aproape toată ţara în următoarea perioada, SC APA CTTA SA ALBA este nevoită să raționalizeze apă în mai multe localităţi din județ, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate. Din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

APA CTTA face apel către populaţie, să folosească apă potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer În caz contrar, există posibilitatea că programul de raționalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării.

Astfel, începând cu dată de 26.07.2022 va comunicăm următorul program de întrerupere a furnizării apei potabile:

-Întreruperea furnizării în localitatea Ungurei!

-Întreruperea furnizării apei potabile, între orele 22.00-06.00, în următoarele localități:

-comună Farau, comună Cricau, comună Berghin, com Ciugud

– comună Valea Lungă

În următoarele localități furnizarea apei potabile se va efectua după următorul program:

09.00-14.00 com Ohabă

05.00-22.00 com Ighiu

06.00-09.00 și 18.00-22.00- orașul Abrud – com. Lopadea Nouă (Asinip, Ciuguzel), Com. Hoparta (Silivaș, Turdas, Spalnaca)-localitățile Unirea, Războieni și cele din apropierea orașului Ocna Mureș (Cisteiu de Mureș, Micoslaca, Uioara de Sus, Farau, Uioara de Jos, Noslac, Captalan)

De asemenea, în comunele Cergau (satele Cergau Mare, Cergau Mic și Lupu) și Roșia de Secas (satele Roșia de Secas și Tău), nu poate fi asigurată continuitatea alimentării cu apă potabilă a locuințelor aflate în zonele mai înalte.

Comună Garda de Sus ( Ghețari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos și Garda Seacă), furnizarea se va face în funcție de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare

Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizării pot există depășiri a valorii parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienții să folosească apă numai în scop menajer


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pastorala de Paște 2024 a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu: ”Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este biruinţa Sa asupra păcatului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu: ”Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este biruinţa Sa asupra păcatului” Iubiţi fii duhovniceşti, Hristos a înviat! Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este biruinţa Sa asupra păcatului neascultării lui Adam, prin care a intrat în lume moartea (cf. Rom. 5, 12). Descriind biruinţa Fiului lui Dumnezeu asupra morţii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea