Ziarul Unirea

Candidatul liberal la europarlamentare Florin Roman a câştigat într-o lună cât alţii în trei – patru ani!

• Florin Roman a câştigat 187.754 euro net într-un an din consilii de administraţie şi instituţii publice, la cursul din 28 decembrie 2007.

Orice vietate încolţită încearcă să se apere. Uneori devenind agresivă. Este cazul domnului Florin Roman, care s-a supărat îngrozitor că în articolul meu apărut în ziarul Unirea din data de 20 martie făceam referire la veniturile încasate de domnia sa de la instituţii ale statului, din participarea în diverse consilii de administraţie în urmă cu ceva ani, când liberalii conduceau ţara. Ieri dimineaţă m-a sunat să mă ameninţe cu instanţa dacă nu fac dovada că lunar încasa venituri de aproape 70.000 de lei.

ELIT

Dacă domnul Florin Claudiu Roman este lovit de amnezie şi nu mai ştie câţi bani a câştigat, îi reamintesc eu, care nu vorbesc în necunoştinţă de cauză. Iată care este fişa fiscală a lui Florin Claudiu Roman pe anul 2007, de exemplu: E.On Gaz Distribuţie SA – 34.228 lei • Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA – 21.462 lei • Ford România SA – 45.040 lei • Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei – 2.176 lei • CEC Bank SA – 23.481 lei • Banca de Export Import a României (Eximbank) SA – 137.159 lei • Automobile Craiova – 11.231 lei • Daewoo Mangalia Heavy Industries SA – 30.858 lei • Comisia de Supraveghere a asigurărilor (CSA) – 368.524 lei. Totalul anului 2007 este de 674.219 lei, adică 56.185 de lei lunar, BANI ÎN MÂNĂ. Trebuie să fac această precizare, deoarece câştigul unei persoane este reprezentat de venitul brut, nu de venitul net.

Ca să fac un calcul şi mai sugestiv să spun că la un curs de 3,6102 lei/euro la data de 28 decembrie 2007, rezultă că veniturile nete ale lui Florin Claudiu Roman au fost în acel an de 187.754 euro, ceea ce înseamnă un venit net mediu lunar de  15.562 de euro. Florin Claudiu Roman a plătit în anul 2007 impozit pe venit de 107.875 de lei pe care dacă-l adaug la venitul net ajungem la suma de 782.077 de lei anual, adică 65.173,08 lei/ lună, care sumă creşte dacă mai calculăm şi adăugăm şi contribuţiile la asigurările de sănătate şi contribuţiile la fondul de pensii, ori cele pentru şomaj.

faximil roman1faximil roman2
Să fiu bine înţeles, aceste venituri nu sunt ilegale, ci doar extrem de imorale. Culmea imoralităţii este însă să vii să faci pe cavalerul dreptăţii călare pe cal alb, să acuzi în dreapta şi în stânga, ba că adversarii tăi politici risipesc banul public, ba că se îmbogăţesc imoral, ba câte şi mai câte, când tu ai ditamai buboiul în cârcă.

ADEZIUNE PLUS ALBA

A crezut Florin Roman că nu se cunosc aceste lucruri. Se cunosc prea bine. Cinstit faţă de cei cărora le cere Florin Roman votul pentru a fi ales europarlamentar (o altă sursă de venituri grase) ar fi fost să le spună cât a câştigat până acum din politică şi care sunt motivele pentru care a fost nevoie să fie atât de bine plătit. Candidatul Florin Roman susţine că vrea să facă o campanie electorală curată şi constructivă, dar eu nu-l las.

Dezvăluind informaţii corecte despre domnia sa, eu nu fac decât să-l ajut să facă această campanie curată. Să se arate alegătorilor aşa cum este el. Să nu-i mintă nici măcar prin omisiune! De ce se supără?

Dorin NISTOR

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Reușită a PSD Alba: Amendamentul privind înființarea unui compartiment de radioterapie a fost aprobat

Amendamentul privind începerea demersurilor de construire a primului compartiment de radioterapie, în județul Alba, depus de grupul consilierilor județeni ai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

37 Comentarii

liberal 23 martie 2014 at 18:56

Florin Roman, acest individ semidoct, cu un comportament grobian , poreclit „Omul Marilor Gogosi„ sau „Omul Marilor Indemnizatii„, s-a facut remarcat in politica locala doar prin minciuni sfruntate si atacuri violente la adresa adversarilor politici, si nu numai. Chiar si oameni pasnici, nevinovati care nu au nicio legatura cu lumea politica au devenit victimele agresiunii acestui asa-zis liberal. Dorin Nistor nu a facut decat sa zgaraie putin suprafata. De ce nu i-au fost prezentate veniturile obtinute de la stat din ceilalti ani? Nu stiu de ce nu ii da nimeni jos masca acetui ipocrit si parvenit. Ce calificare, pregatire a avut acest politruc, o nulitate in materie de administratie, pentru a ajunge membru in consilii de administratie la: gaz, curent, banci, automobile, santiere navale, asigurari etc si sa incaseze anual sume de ordinal miliardelor de lei vechi? Cu siguranta, NICIUNA !!! L-a “calificat“ doar legatura cu Teodor Atanasiu, datorita acestei relatii “Omul Marilor Indemnizatii“ incasand aproape 1 milion de dolari de la stat !!! Florin Roman e o rusine pentru liberali. Eu, un liberal autentic cu “vechi state“ in PNL cred sincer acest lucru. E cazul ca si ceilalti liberali sa se uite in oglinda si sa analizeze putin activitatea, “iesirile in décor“ ale acestui individ grobian care a castigat de la stat intr-un an mai mult decat altii intr-o viata

pedelist 24 martie 2014 at 0:06

Nistor s-a remarcat tot timpul prin rezultate – din pacate negative ca atat il duce capul! Insa noroc cu seful Hava care il tine in tot felul de functii cu salarii mari si f. mari!

@pedelist 24 martie 2014 at 2:07

Muuult mai mici decat a lui Roman, de vreo 15 ori mai mici. Acum, daca tie ti se pare ca pe Roman il duce capul, ce sa zic, accepta ca el castiga intr-o luna din banii statului, ai nostri si ai tai, cat castigi tu in 5 ani si jumatate, muncind pe rupte.

Adrian SIMION 24 martie 2014 at 21:01

Stimate domn,
In general, liberalii adevarati sunt barbati si nu isi ascund identitatea. Daca lucrurile sunt asa cum spui dumneata, ai putea sa faci o treaba pe care liberalii adevarati o fac – sa vii in structurile statutare ale partidului si sa-ti spui nemultumirile.
Daca esti liberal adevarat, alege sa lupti din interior pentru a schimba in bine acele lucruri care consideri dumneata ca merg rau.
A sta ascuns si a improsca cu noroi pe colegii dumitale de partid, a fi o uneala (voit sau involuntar) in mana celor care doresc raul acestui partid (in care dumneata spui ca ai „vechi state”), nu este un comportament vrednic de un liberal adevarat.
Si asta o spune tot unul cu o oarecare „istorie” in acest partid, unul care „crede sincer” (ca sa te citez pe dumneata) ca a fi liberal este o virtute, iar a fi membru PNL trebuie sa fie o onoare.

Carcotasul 25 martie 2014 at 12:29

Ma betivule, Simioane, daca vreo unul casca gura in interiorul Partidului PeNaL, il excludeti! Am impresia ca ai inceput si tu sa ne consideri prosti! De ce Dracu, nu iti folosesti talentele in sala de clasa, unde ai ajuns „un producator de analfabeti”? Apropo pe cine cossideri tu Liberali adevarati, pe aceasta sleata de impostori din „CUPOLA PNL Alba”, care au confiscat partidul cu pretiosul ajutor al Directiei Generale de Informatii a Apararii(toti au studii „superioare” de informatii la Colegiul National de Aparare), tot timpul abonati la banul public?

alin 23 martie 2014 at 20:01

Jenant , se pare ca dracula exista dar in loc sa suga sangele poporului ,ii stoarce bogatia , stoarce bani „legali” din taxele si impozitele noastre. Mi-e rusine cu asa zis reprezentant al romanilor , mi e rusine ca sunt roman atata timp cat un asa zis liberal , pe nume Florin Roman cica ma reprezinta si pozeaza in salvatorul natiunii , dar el in realitate reprezinta doar modelul parvenitului in politica , care nu stie cum sa ne mai minta ca sa atraga tot mai multe avantaje pentru buzunarul lui nesatul . Ma mut in Congo !Sa nu mai aud de parvenitii de liberali cate zile voi traii !!!!

soimul de munte 25 martie 2014 at 9:00

stai acasa- in congo, poate ca liberalii de acolo te si maninca – macar astia doar te jefuie

alberto 23 martie 2014 at 20:06

un lucru slab, vai mama lui… cati bani ar fi castigat, tot neica nimeni este… in 2-3 ani va ajunge un ciurli burli, sluga ….

cetateanul onest 23 martie 2014 at 20:16

Nu pot sa nu ma minunez zi de zi de ceea ce mai apare in presa. Sfidarea, prefacatoria, nesimtirea, indolenta tuturor politicienilor depaseste cu mult ceea ce-mi pot imagina. Sila ma cuprinde. ,,Cum nu vii tu, Tepes, Doamne…?” Si, uite, ca romanii sunt ca niste mase inerte! Nimeni nu se mai revolta, nimeni nu mai are reactie si, daca totusi se intampla, totul ia o forma hilara, grotesca: vezi MITINGUL PDL de la Cluj (mai mult o manifestare de bucurie decat de revolta!).

Don Quihote 23 martie 2014 at 20:36

Vad E-on Gas si CSA printre cei care cotizeaza la Roman !!! Sa inteleg ca in pretul facturii mele la gaz sau on factuea de RCA se regasesc salariile nesimtite ale unora ca Roman ?????!!!! Imi vine sa mor pt ca traiesc in tara asta de ciolanosi ! Fi linistit DL Roman eu unul votez ca cei ca tine sa mearga la un mare proiect . Se numeste Penitenciarul Aiud hotomanule !!!!!

Raisa 23 martie 2014 at 21:15

Corect, D-le Nistor!
Va rog sa verificati si daca d-nul Roman apare in dosare penale privind prostitutia, evident ca beneficiar.
E important ca profilul moral al d-lui Roman sa fie complet zugravit!
E inadmisibil uman sa te comporti ca d-nul Roman, indiferent de rolul tau social, dar cand esti in slujba oamenilor, care te platesc din munca lor, ai o obligatie , in plus, sa fii decent si responsabil.
Va rog sa va ganditi cati tineri valorosi, competenti am fi putut motiva sa faca lucruri bune pentru noi, cetatenii, cu veniturile incasate inutil si nejustificat de catre Florin Roman. Noi l-am platit pe d-nul Roman sa ne agreseze in toate ipostazele sale publice, cu incompetenta, aroganta si informatii eronate.
Si raspunderea apartine inclusiv Partidului National Liberal care l-a promovat!
Care au fost criteriile, scopul?

angelica mocan 23 martie 2014 at 21:58

Angelica ai iesit la atac din nou din lipsa de ocupatie. Castigurile au fost legale. Cinste lui ca ajuns in functii asa inalte, spre deosebire de tine si de nistor care trebuie sa va umiliti zilnic ca sa obtineti ceva!

Raisa 24 martie 2014 at 16:50

D-le Roman , a munci competent, onest si responsabil nu este o umilinta.
E normal!
A avea o profesie si a o exercita cu buna-credinta nu e o umilinta!
E normal!
D-voastra ati incasat aceste sume din munca fiecaruia dintre noi, contribuabilii si nu se justifica contraprestatia!
Sunteti liber sa o calomniati, in continuare pe Angelica Mocan sau pe Dorin Nistor! Sau pe cine vreti d-voastra…..
E singura d-voastra activitate socială!
Intrebarea e de ce platim pentru ca d-voastra sa ne calomniati, sa ne furnizati informatii publice eronate! Ce platim!?
Placerea de a fi agresati de d-voastra?
Noi, va platim d-le Roman, si nu vrem sa va mai platim.
E imoral sa incasezi astfel de venituri publice, fara a justifica o contraprestatie .
Nu va invidiem, va dispretuim!

soimul de munte 25 martie 2014 at 9:04

cred ca platim indiferenta la vot- si amenda pentru asta se plateste in rate intinse pe 4 ani

Imaculatul 23 martie 2014 at 22:35

Cu micutu de roman la propriu si la figurat, pnl obtine maxim 12 procente la europarlamentare, iar din tandemul cu simedru sef campanie o sa ajunga pufosi dupa ce ii curata antonescu cu cocolino.

Viorica 23 martie 2014 at 22:45

Nu imi vine sa cred ca un nenorocit ca asta a luat asa multi bani de la stat. Rusine sa iti fie ca ne-ai luat banii! Cand te vad pe strada iti dau cu poseta in cap!

Petre Man 23 martie 2014 at 22:49

Bravo D-na Viorica! Hai sa il sanctionam cu toti asa cum putem pe nesimtitul asta. Sa incercam sa facem cumva sa dispara din politica.

misu 23 martie 2014 at 22:58

multi vad putini pricep, asa e, a luat, insa legal si la fel a dat (comunitatii) tot legal, in schimb altii au luat ilegal si au dat la fraieri…… carne de tun

Curiosul 23 martie 2014 at 23:02

Va rugam detaliati dosarele de prostitutie, suntem curiosi.

Carcotasul 24 martie 2014 at 20:20

Piticul Atomic ii „subdotat”, atat fizic, cat si moral si psihic! Are si o calitate, inca neprecizata in dosarul „Fetite pentru VIP-uri”, unde acele „fetite profesioniste”, obijnuite, cu tot tipul de specimene, au ramas blocate de ·subdotarea Piticului Atomic”, poreclindul „Vicele, Papiota cu Ciucurel”!

Vio 23 martie 2014 at 23:02

Dorine vad ca ai reusit sa il violezi —— pe Roman :))))
Urmeaza sa mai dai cateva articole si cu DOSARUL PROSTITUATE PENTRU VIP-uri si l-ai terminat :))) vezi numai sa iti apara articolele si in varianta tiparita 😉
Mult noroc in continuare

@Vio 23 martie 2014 at 23:50

S-ar putea sa vedem ceva articole cu nenea HAVA in DOSARUL PROSTITUATE PENTRU VIP-uri.

Raluca 23 martie 2014 at 23:05

Pe mine m-a mintit ca ma ajuta cu o operatie, l-am cautat pe la birou si nu m-a mai primit si cand a raspuns sunat de pe un alt nr mi-a zis ca nu ma cunoaste si a inchis. Asta e Florin Roman!

Sica 24 martie 2014 at 9:43

PAAA…vot!

alexandru 24 martie 2014 at 9:57

aloo postacii, nu e problema daca a luat legal sau ilegal. cuantumul acestor retributii este astronomic, si vorbim de bani platiti de firme si institutii de stat, deci banii mei .sa nu uitam ca acest individ a deschis agentie eximbank la alba, sa aiba nevasta de lucru.
si am o remarca personala legata de iesirea pnl de la guvernare:bai fratilor oricum va scotea dna-ul de la guvernare.ati trimis in guvern numai penali si corupti.ati pus o pata pe guvernul ponta. ati reusit sa depasiti psd-ul la furat. si asta este o realizare.fenechiu era la servici cand a primit prima condamnare.sa nu uitam de rusanu si gasca de neveste de la ASF. ati pus in pericol piata asigurarilor din romania.si mai presus de orice, ati sta la guvernare doi ani si nu ati reusit sa aduceti un leu pt acest judet.un leu.nici un proiect .nici banii pt bazin.nici pod la paclisa, nici celebrii poli de dezvoltare economica cu care ati defilat la alegeri.in plus secretara voastra de la min mediului a facut cadou firme austriece holz inca 5 anid e defrisairi in muntii apuseni.in consiliul local alba iulia ati reusit performanta sa mariti subventiile pt stp, desi ati dus o lupta in campanie impotriva lor.probabil s-a cazut la pace cu comisioanele.va da stelica rca-urile cadou la neveste

spetznaz 24 martie 2014 at 10:52

intrebarea e cat se poate de simpla- cum poate un om sa se priceapa suficient de bine pentru a ”manageria” si banca si energie si turism si fabrica de masini si ansamble tehnice,etc. ? adica cum poate fii in acelasi om si un economist de marca ( ca sa nu duca o banca la faliment), un inginer beton de carte ( ca sa duca o uzina spre profit), un dealer de turism , un specialist in producerea si distributia de energie ( gaz si electric), un comerciant de geniu ( specializat pe import/ export),etc. ? eu fac numai una dintre astea si inca ma gandesc daca o fac bine- sau nu cunosc eu expresia geniului ?

mihu 24 martie 2014 at 11:30

Un mare mincinos.numa lauda e de el.

Florin Roman 24 martie 2014 at 11:34

Va atrag atentia ca documentul anterior prezentat a fost obtinut printr-un abuz de la AFP Alba.

spetznaz 24 martie 2014 at 12:07

corect ! e ideal sa putem face orice in liniste si in secret; se zice ca nu-i fraier al de cere sau primeste; nu-i treaba prostimii sa stie pe ce i se consuma banii din impozite; treaba prostimii e sa voteze si apoi sa taca; doar ca cei care voteaza, nu platesc impozite; iar daca cei care platesc impozite ar vota , ar fi prea putini ca sa aiba greutate; nu se numara bugetarii ca desi ei platesc impozite, le platesc tot din banii primiti salar din impozitele celor care produc bani

Carcotasul 24 martie 2014 at 20:22

Florinel, mai bine atragei atentia …

Carcotasul 25 martie 2014 at 11:41

…la ma-ta, ca a adus pe lume un asemenea avorton!

imoral 24 martie 2014 at 20:24

Cat sa inghitim gogosile si demagogia acestor politicieni umflati si sustinuti de alti politicieni cu state vechi de plata in parlament,nu exista conceptul de onoare si integritate.Cine a facut propunerea de numire a acestui individ in cadrul acelor societati? cine a sustinut actiunile acestui individ ? Afland raspunsul la aceste intrebari gasim autorul moral si beneficiarul …..

ion 24 martie 2014 at 23:53

Eu sunt curios cum naiba are omul asta timp sa lucreze pentru atatea companii si sa mai faca si politica pe deasupra. Trebuie ca este un fel de Napoleon.
Radem si glumim, dar situatia este tragica în aceasta tara. Politicienii nu fac politică, ci practica furatul de diferite forme. Așa înțeleg ei politica. Somajul in randul tinerilor este imens, iar lor nici ca le pasă. Copii primesc 42 RON alocatie pe luna, iar ei au funcții la zeci de firme pentru un venit de nabab. Batranii noștri sunt lipsiti de ajutor, iar pe ei ii doare-n cot. Bolnavii nu au medicamente si nici ca le pasa. Invatamantul nu mai exista, dar au ei grija să-şi trimita copiii la studii in strainatate. samd

Doar atat pot sa spun: DESTEAPTA-TE ROMANE!!! Altfel unii au murit de prosti la revoluție.

Carcotasul 25 martie 2014 at 11:44

„Trebuie ca este un fel de Napoleon”.
Piticul Atomic, are ceva comun cu Napoleon, ca sufera de „Complexul lui Napoleon”, numit si „Sindromul Piticului”!

Carcotasul 25 martie 2014 at 11:48

Sa nu fiu interpretat gresit, Sindromul Piticului, nu da si inteligenta, ca la acest capitol Piticul Atomic, ii „subdotat”!

Malus Dacus 24 martie 2014 at 23:54

Draga domnule Florinel (Atomicul) oare nu sunteți obligat sa faceți publice declarațiile dumneavoastră de avere si de interese? Este deranjant ca cineva mai spune si adevarul despre joaca de-a politicianul pe care o tot vedem din 2012 încoace din partea dumneavoastră si a celor de teapa dumneavoastră ???? Suntem in continuare in așteptarea promisiunilor din campania pentru CJ ( asfaltarea drumului Alba – Abrud, Rosia Montana si multe altele) precum si a laudatelor ore scurtate către Cluj si Viena !!! QED!

gadea si ciutacu 25 martie 2014 at 8:37

Asta e tara in care traim. Din pacate indivizi ca asta sunt multi si omul de rand care munceste cinstit primeste un salariu de 1000-2000 ron. Ce sa vorbim de cei care nu mai au locuri de munca (si sunt atatia in judetul nostru, unul din judetele cu cel mai mare somaj din tara), nu au pile sa se angajeze pe salarii mari si multi muncesc pe minimul pe economie si platesc taxe si impozite din care sa se infrupte papagali ca asta. Incredibil unde s-a ajuns din cauza tugulanului votant pe pixuri si galeti. Antenele motanului securist au indobitocit lumea.

Comentariile sunt oprite