Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Candidatul liberal la europarlamentare Florin Roman a câştigat într-o lună cât alţii în trei – patru ani!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

• Florin Roman a câştigat 187.754 euro net într-un an din consilii de administraţie şi instituţii publice, la cursul din 28 decembrie 2007.

Orice vietate încolţită încearcă să se apere. Uneori devenind agresivă. Este cazul domnului Florin Roman, care s-a supărat îngrozitor că în articolul meu apărut în ziarul Unirea din data de 20 martie făceam referire la veniturile încasate de domnia sa de la instituţii ale statului, din participarea în diverse consilii de administraţie în urmă cu ceva ani, când liberalii conduceau ţara. Ieri dimineaţă m-a sunat să mă ameninţe cu instanţa dacă nu fac dovada că lunar încasa venituri de aproape 70.000 de lei.

Dacă domnul Florin Claudiu Roman este lovit de amnezie şi nu mai ştie câţi bani a câştigat, îi reamintesc eu, care nu vorbesc în necunoştinţă de cauză. Iată care este fişa fiscală a lui Florin Claudiu Roman pe anul 2007, de exemplu: E.On Gaz Distribuţie SA – 34.228 lei • Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA – 21.462 lei • Ford România SA – 45.040 lei • Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei – 2.176 lei • CEC Bank SA – 23.481 lei • Banca de Export Import a României (Eximbank) SA – 137.159 lei • Automobile Craiova – 11.231 lei • Daewoo Mangalia Heavy Industries SA – 30.858 lei • Comisia de Supraveghere a asigurărilor (CSA) – 368.524 lei. Totalul anului 2007 este de 674.219 lei, adică 56.185 de lei lunar, BANI ÎN MÂNĂ. Trebuie să fac această precizare, deoarece câştigul unei persoane este reprezentat de venitul brut, nu de venitul net.

Ca să fac un calcul şi mai sugestiv să spun că la un curs de 3,6102 lei/euro la data de 28 decembrie 2007, rezultă că veniturile nete ale lui Florin Claudiu Roman au fost în acel an de 187.754 euro, ceea ce înseamnă un venit net mediu lunar de  15.562 de euro. Florin Claudiu Roman a plătit în anul 2007 impozit pe venit de 107.875 de lei pe care dacă-l adaug la venitul net ajungem la suma de 782.077 de lei anual, adică 65.173,08 lei/ lună, care sumă creşte dacă mai calculăm şi adăugăm şi contribuţiile la asigurările de sănătate şi contribuţiile la fondul de pensii, ori cele pentru şomaj.

faximil roman1faximil roman2
Să fiu bine înţeles, aceste venituri nu sunt ilegale, ci doar extrem de imorale. Culmea imoralităţii este însă să vii să faci pe cavalerul dreptăţii călare pe cal alb, să acuzi în dreapta şi în stânga, ba că adversarii tăi politici risipesc banul public, ba că se îmbogăţesc imoral, ba câte şi mai câte, când tu ai ditamai buboiul în cârcă.

A crezut Florin Roman că nu se cunosc aceste lucruri. Se cunosc prea bine. Cinstit faţă de cei cărora le cere Florin Roman votul pentru a fi ales europarlamentar (o altă sursă de venituri grase) ar fi fost să le spună cât a câştigat până acum din politică şi care sunt motivele pentru care a fost nevoie să fie atât de bine plătit. Candidatul Florin Roman susţine că vrea să facă o campanie electorală curată şi constructivă, dar eu nu-l las.

Dezvăluind informaţii corecte despre domnia sa, eu nu fac decât să-l ajut să facă această campanie curată. Să se arate alegătorilor aşa cum este el. Să nu-i mintă nici măcar prin omisiune! De ce se supără?

Dorin NISTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea