Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când vine toamnă în România. Prognoza meteo până pe 11 septembrie 2023

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când vine toamnă în România. Prognoza meteo până pe 11 septembrie 2023

Lunile de vară din sezonul curent au fost marcate de valuri de căldură intense și temperaturi caniculare. Meteorologii anunță schimbarea vremii în viitorul apropiat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo până pe data de 11 septembrie.

Cum va fi vremea în luna septembrie

Lunile iunie și iulie au fost marcate de valuri de căldură și temperaturi caniculare, resimțite și în prezent, însă mai rar. Ultima lună de august este mai răcoroasă decât ne-am fi așteptat, în unele teritorii ale țării. Meteorologii ANM au anunțat cum arată prognoza meteo pentru următoarele săptămâni.

Astfel, în săptămâna 14-21 august, vremea se va menține călduroasă. Temperaturile vor atinge valori peste cele specifice perioadei curente în cea mai mare parte a României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, mai ales în zonele de munte.

În ultima săptămână din luna august, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval de timp. De asemenea, cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru perioada curentă.

Luna septembrie va debuta cu temperaturi medii mai ridicate decât cele specifice toamnei. Vremea se va menține astfel până în săptămâna 4-11 septembrie inclusiv.

Când își va intra toamna în drepturi

Între timp, meteorologii Accuweather au emis o prognoză meteo în funcție de care se poate estima în ce perioadă urmează să scadă temperaturile din România. Valorile termice se vor stabiliza, iar indicele temperatură-umezeală nu va mai atinge praguri critice, potrivit acestora.

Vremea ar urma să se răcorească în jurul zilei de 21 septembrie, când temperaturile vor atinge valori mai scăzute decât cele anterioare. Putem spune că de la mijlocul lunii septembrie, în România se va instala toamna în adevăratul sens al cuvântului.

Potrivit prognozei meteo emise de meteorologii Accuweather, începând din data de 21 septembrie, temperaturile nu vor depăși 22 grade Celsius. Sunt vești bune, așteptate de toți românii. Așadar, de la mijlocul primei luni de toamnă, vom putea respira mai ușor.

Valorile termice se vor menține la niveluri aproximativ egale în marile orașe ale țării, după cum demonstrează și imaginile încărcate în galeria foto a acestui material. Poți consulta prognoza meteo emisă de meteorologii Accuweather pentru Timișoara, Constanța și București în galerie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea