Rămâi conectat

Ştirea zilei

Când va veni PRIMĂVARA cu adevărat în țară. „Durata de strălucire a soarelui este din ce în ce mai mare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorul de meteorologie operaţională în cadrul ANM, Gabriela Băncilă, a anunţat când vine primăvara în România.

„Putem spune că a venit deja primăvara. Calendaristic, la începutul săptămânii viitoare debutează primăvara. Astronomic, primăvara începe în ultima decadă a lunii martie. Este important acest aspect. Luna martie, datorită acestor aspecte, ca orice lună de tranziţie, este caracterizată în orice punct din emisfera nordică de o alternanţă a circulaţiilor aerului specifice sezonului rece care favorizează pătrunderea maselor de aer reci, apariţia precipitaţiilor sub formă de ploi sau ninsori, cu vremea însorită, caldă, lipsită de precipitaţii.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de primăvară. Trimite şi tu un MESAJ, o FELICITARE, un SMS de Mărţişor

Prin urmare, când spunem că vine primăvara nu trebuie să înţelegem perioade îndelungate cu vreme însorită şi caldă, pentru că, repet, luna martie este caracterizată de aceste alternanţe între circulaţiile nordice, care favorizează masele de aer reci, cu circulaţiile sudice, care aduc o masă de aer mai cald”, a spus Gabriela Băncilă la DCNewsTV.

Primăvara astronomică, de pe 21 martie

„De la momentul 21 martie, când debutează primăvara astronomică, durata de strălucire a soarelui este din ce în ce mai mare şi, ca urmare, şi fenomenele meteo şi aspectul vremii au consecinţe plecând din acest punct. Dacă e să vorbim punctual, pe estimările pe termen scurt şi mediu pentru următoarea perioadă, în această săptămână am avut temperaturi mai ridicate decât cele care vor fi săptămâna viitoare”, a mai spus directorul ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea