Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când va fi lovită România de norul de praf saharian: Acesta se îndreaptă spre Centrul și Estul Europei

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când va fi lovită România de norul de praf saharian: Acesta se îndreaptă spre Centrul și Estul Europei

Primul val de praf saharian din 2023 se îndreaptă spre centrul și estul Europei. Conform cercetătorilor, acest fenomen ar putea afecta sănătatea și generarea de energie solară. Nori de praf saharian roșiatic au fost detectați, pentru prima dată în acest an, deasupra Europei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru prima dată în acest an, o cantitate mare de praf saharian a fost detectată deasupra Europei, iar particulele ar putea ajunge în Europa Centrală și de Est chiar în următoarele zile, a anunțat Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei din UE, citat de DPA.

Conform previziunilor Copernicus, praful provine din Africa de Nord și a ajuns deja în Peninsula Iberică și se va îndrepta spre Franța.

„Impactul tipic este un cer roșu sau portocaliu, dar există, de asemenea, un efect potențial asupra calității aerului la nivelul solului, în special în Portugalia și Spania”, a declarat Mark Parrington, cercetător principal al Copernicus.

De asemenea, specialiștii avertizează faptul că praful saharian ar putea afecta sănătatea oamenilor și sectorul energetic. Cei care suferă de alergii ar putea să aibă probleme. Totodată, particulele de praf din atmosferă ar putea afecta generarea de energie solară.

Vremea se răcește

Meteorologii anunță vreme în răcire în regiunile extracarpatice, în țara noastră. Astfel, conform ANM, de joi, 23 februarie, valorile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, nu vor depăși 5- 6 grade Celsius în timp ce în restul țării se vor mai înregistra valori peste normele climatologice, de peste 10-14 grade Celsius.

„Însă vorbim și de posibilitatea ca mai ales în următoarele două zile, când vorbim de o vreme mai rece în regiunile extracarpatice și, de asemenea, și în zona de munte, să consemnăm la altitudini mari de peste 1.500-1.700 m predominant ninsori. În același timp la altitudini sub 1.500 m în special în est, sud și parțial în centrul țării să vorbim și de precipitații mixte și ploi în restul țării, dar și intensificări ale vântului de 70-80km/h în zona montană și 40-50km în zonele mai joase de relief”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea