Rămâi conectat

Actualitate

Când se redeschid barurile, restaurantele și terasele și ce reguli trebuie să respecte? Cum arată planul de funcționare pentru afacerile din industria HoReCa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un plan de funcționare pentru afacerile din industria HoReCa a fost trimis recent ministrul Economiei, Virgil Popescu. Acesta a fost întocmit de patronatele din domeniu și cuprinde anumite condiții de funcționare a restaurantelor, teraselor şi barurilor. Potrivit planului, restaurantele vor fi deschise treptat începând cu data de 16 mai 2020.

„A trecut şi cel mai liniştit 1 Mai din ultimii 20 ani şi am ajuns la un bilanţ istoric: pe litoral au fost înregistraţi oficial 1200 de poliţişti şi ZERO turişti. Imagini cu plajele goale, restaurantele şi terasele cu scaunele ridicate, beach baruri pregătite cu petreceri până la răsărit s-au perindat toată ziua pe micile ecrane ale telefoanelor, tabletelor şi televizoarelor.

Cum nimeni nu ştie cum şi când se vor deschide afacerile din HORECA, organizaţia patronală HORA, reprezentativă pentru industria ospitalităţii, a renunţat să mai aştepte propuneri de la autorităţi şi a creionat proiectul #redeschidemrestaurante. Documentul a ajuns şi la Ministerul Economiei”, scriu reprezentanţii patronatelor.

Astfel, în primă fază, ar urma să se deschidă terasele, dacă se păstrează o distanţă de minim 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă şi cel mult 200 de clienţi primiţi în acelaşi timp.

Redăm integral proiectul #redeschidemrestaurante

Faza 1

Data: 16 mai 2020

Spaţii:

TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITĂŢILOR PUBLICE DE ALIMENTAŢIE, UNITĂŢI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR

Condiţii:

  • Terase independente şi integrate unităţilor de alimentaţie
  • Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.)
  • Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maxim 200 de persoane în acelaşi timp.
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • Igienizarea şi dezinfectarea programata a spatiilor de lucru,
  • Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.

Unitati Take away cu servire în interior

  • Limitarea accesului sul în interiorul locaţiei potrivit numărului de case de marcat deschise/kioskuri, cu păstrarea distanţei de 1,5 m între staţiile de preluare comenzi . în cazul în care există mai mulţi clienţi decât numărul de staţii de servire, zona de aşteptare va fi în faţa unităţii cu păstrarea distanţei între clienţi de 1,5 m;
  • Fiecare casă de marcat/punct de servire va fi dotat cu ecran de protecţie din plexiglas;
  • Regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii unităţii având obligaţia de a verifica şi asigură respectarea lor.
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
  • Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 la fiecare staţie de marcat.
FAZA 2

Data: 1 Iunie 2020

Relaxarea restricţiilor pentru următoarele spaţii (pas 2):

TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITĂŢILOR PUBLICE DE ALIMENTAŢIE UNITĂŢI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR

Măsuri privind redeschiderea parţială a:

  • Spaţii închise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri, etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legală conform avizului PSI
  • Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.)
  • Unitatea va putea găzdui/acomoda maxim 50% din capacitatea autorizată de PSI
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii la angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
  • instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID19 în fiecare meniu.
FAZA 3

Data: 15 iunie 2020

Condiţie: numai după analiza indicatorilor COVID19 (infectii, decese) de către CNSSU

Spaţii: Restaurante, Cafenele, Baruri, Unităţi autoservire, Terase, Unităţi take away

Condiţii în concordanţă cu solicitările CNSSU de la momentul respectiv:

  • Distanţa socială
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
  • Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.

Go back!

Data: Oricând

Condiţie: numai după analiza indicatorilor COVID-19 (infecţii, decese) de către CNSSU

Spaţii:

Restaurante, Cafenele, Baruri, Unităţi autoservire, Terase, Unităţi take away

Condiţii:

Revenirea la situaţia din 15 martie. Interzicerea funcţionării.

Surse: Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea