Campioni la sărăcie: Unul din 5 români nu îşi permite să îşi achite facturile la timp sau să mănânce frecvent carne
Românii sunt campioni la sărăcie: unul din 5 nu îşi permite să îşi achite facturile la timp sau să mănânce frecvent carne, potrivit unui studiu realizat de Eurostat.
Peste 19% dintre români trăiesc la limita sărăciei, adică nu îşi permit cel puţin patru din următoarele cheltuieli: plata facturilor la timp, încălzirea adecvată a locuinţei, cheltuieli neprevăzute, consumul regulat de carne, o vancanţă departe de casă, o maşină, un telefon sau o maşină de spălat, potrivit datelor Eurostat.
În România, ponderea oamenilor care nu îşi permit cheltuieli curente, respectiv rata sărăciei, a ajuns la 19,4% în 2017, a treia cea mai mare rată din UE, după cea din Bulgaria (30%) şi Grecia (21,1%), potrivit sursei citate.
Cu toate acestea, România a înregistrat cea mai mare scădere a procentului persoanelor defavorizate din punct de vedere material, o scădere de 4,4%, de la 23,8% în 2016, la 19,4% în 2017, potrivit Eurostat.
Cele mai bogate state, cu o rată a sărăciei de sub 3%, sunt Suedia (0,8% în 2016), Luxemburg (1,6% în 2016), Finlanda (2%) şi Olanda (2.6%).
Sursa: zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază Fiecare om care trăieşte într-o societate trebuie să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este esenţial în stabilirea unor relaţii cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviţi în funcţie de clasa […]
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice: la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877 Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]