Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Campionat de logică „Last Man Standing” la Colegiul HCC din Alba Iulia. Ediția 2022 „Jocurile lui Artemis”, la împlinirea a 103 ani de la înființarea instituției. Câștigătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campionat de logică „Last Man Standing” la Colegiul HCC din Alba Iulia. Ediția 2022 „Jocurile lui Artemis”, la împlinirea a 103 ani de la înființarea instituției. Câștigătorii

Joi, 3 martie 2022, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, a fost organizată prima ediție a Campionatului de Logică „Last Man Standing”, la care au participat elevi ai claselor a IX-a, profil matematică-informatică intensiv engleză, matematică-informatică intensiv informatică, chimie-biologie și științe sociale. Obiectivele competiției au fost exersarea atenției, creșterea capacității de concentrare, calcul și analiză mentală, abstractizare, deducție, evaluarea abilităților de a identifica soluții la probleme generate spontan, dezvoltarea competențelor cognitive superioare, a gândirii critice, a cooperării, comunicării și colaborării în echipă, îmbunătățirea autocontrolului și a rezilienței în situații solicitante.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiunile campionatului au fost: I. „Războiul minților” – Șiruri infinite maraton scris, II. „Divino Pitagora” – Șiruri infinite maraton mental, III. „To the Infinity and Beyond” – Echipe, IV. „Fazan” logic: imposibile.

La concurs au fost prezenți cei mai pregătiți și antrenați elevi din fiecare clasă, reușind să ajungă la performanță datorită perseverenței și efortului depus. Copiii au muncit mult în pregătirea pentru competiție, fiind foarte bine antrenați mental, autentici logicieni capabili de atenție susținută și concentrare intensă, de lungă durată, pe întreaga perioadă de desfășurare a concursului cu toții dând dovadă de gândire critică și capacitate crescută de calcul mental susținut, de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor. Participarea la concurs, sub îndrumarea d-nei profesor Dioșan Livia, le-a oferit ocazia de a-și autoevalua capacitatea de concentrare și reziliența, atât în cadrul probelor individuale, cât și în cadrul competiției pe echipe, în semifinale și în finală, unde și-au pus în valoare autocontrolul și competențele de cooperare și colaborare.

Campionatul se va organiza anual, cu ocazia Zilelor Colegiului „Horea, Coșca și Crișan” Alba Iulia, elevii exprimându-și dorința de a-și dezvolta gândirea critică și competențele cognitive superioare generale și de a se autoevalua periodic.

În funcție de punctajele individuale cumulate pentru cele patru secțiuni ale competiției, câștigătorii ediției 2022 ai campionatului de logică „Last Man Standing” sunt:

Locul I:
Bălgrădean Ioana, clasa a IX-a A
Barbu Bogdan, clasa a IX-a F
Cârnaț Andrei, clasa a IX-a F
Perța Andreea, clasa a IX-a F

Locul II:
Bodea Denisa, clasa a IX-a C
Moga Victoria, clasa a IX-a C
Todescu Mădălina, clasa a IX-a C

Locul III:
Drăgan Filip, clasa a IX-a A
Ioani Cătălin, clasa a IX-a B
Angelescu Ana, clasa a IX-a F

Mențiuni speciale:
Haiduc Mark, clasa a IX-a B
Moldovan Alin, clasa a IX-a A

Mențiuni:
Micle Ana, clasa a IX-a B
Milles Eliza, clasa a IX-a C
Țîboc Darius, clasa a IX-a A

Cupa Campionilor „Last Man Standing” – echipe
Cârnaț Andrei, clasa a IX-a F
Perța Andreea, clasa a IX-a F
Barbu Bogdan, clasa a IX-a F

Organizatori și membri ai juriului:
Dioșan Livia, profesor, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.
Arion Radu, elev, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, clasa a XII-a G, Centrul Județean de Excelență Alba.
Căstăian Andreea, elevă, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, clasa a XII-a G, Centrul Județean de Excelență Alba.
Mureșan Diana, elevă, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, clasa a XII-a G.
Popa Adrian, elev, Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, clasa a XII-a G.

Observatori:
Muntean Aida, profesor, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia
Diacu Diana, elevă, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, clasa a X-a B, reprezentantă a Consiliului Elevilor.

Premiile competiției au fost oferite cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, al Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” și din donații private.

Felicitări tuturor participanților!, au transmis reprezentanții Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea