Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Campanie de semnături privind groapa de gunoi din Ocna Mureș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația ”Ocnamureșanul” a demarat o campanie de strângere de semnături pentru o inițiativă legislativă locală care are drept scop modificarea articolului Hotărârii de Consiliul Local prin care groapa de gunoi a orașului va putea fi utilizată și de operatorii de salubritate din alte localități.

Inițiatorii campaniei doresc ca la capitolul ”Accesul la serviciul de depozitare”, din regulamentul de salubritate, art.7 să fie modificat astfel încât să rezulte că ”Este interzisă încheierea de contracte de depozitare și depozitarea gunoiului de orice fel ce provine din unități administrativ teritoriale altele decât orașul Ocna Mureș, a localităților componente și satele aparținătoare orașului Ocna Mureș„.

”Pentru această inițiativa legislativă este nevoie de strângerea a minimum 650 de semnături a cetățenilor cu drept de vot cu domiciliul în Ocna Mureș, în localitățile componente și sate aparținătoare orașului Ocna Mureș. Vă solicităm sprijinul în această acțiune. Puteți să sunați la tel: 0752-621501 sau 0744-324094 pentru ca unul dintre voluntarii asociației să se deplaseze pentru a prelua formularul”, transmit inițiatorii campaniei.

Precizăm că HCL 126 prin care se stabileşte Regulamentul de organizare şi funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş a fost adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa din 27 septembrie a.c. Potrivit reprezentanților administrației locale încasările ce se vor realiza prin depozitarea de deşeuri vor fi de circa un milion de euro (adică aproximativ 4,5 milioane de lei), bani ce se vor reflecta în bugetul local şi vor fi utilizaţi pentru închiderea obiectivului în 2013, conform cerinţelor europene. De asemenea gestionarea acestor deşeuri nepericuloase şi reglementarea în final după mulţi ani a activităţii depozitului de deşeuri a oraşului duce implicit la crearea câtorva locuri de muncă atât de necesare oraşului Ocna Mureș.

De asemenea, în aceeași ședință consilierii locali au stabilit și prețul pentru o tonă de deșeuri depozitate, care va fi de 25 de lei, rezultând astfel că se estimează ca la respectiva groapă de gunoi să fie depozitate, într-un an, aproximativ 180.000 de tone de deșeuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 mai – Ziua naţională a tineretului. De când este sărbătorită în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

2 mai – Ziua naţională a tineretului. De când este sărbătorită în România Tinerii românii sărbătoresc începând din 2005, Ziua lor Națională pe 2 mai, instituită prin Legea 425/25.10.2004. Generația adultă de mâine din România își sărbătorește de două ori pe an ziua dedicată tinereții. Din anul 2000, Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea