Rămâi conectat

Cultură Educație

Campanie de informare şi educare privind obezitatea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Direcţia de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Crucea Roşie – Filiala Alba, Asociaţia „Alături de tine”, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, şcolile şi grădiniţele cuprinse în proiectul de promovare a unei alimentaţii sănătoase – coordonat la nivelul municipiului Alba Iulia de Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, cabinete medici de familie celebrează Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) şi organizează până pe data de 1 iunie 2011 campania de informare şi educare dedicată acestei zile. Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este o zi şi o campanie dedicată conştientizării acestei afecţiuni, care are loc în întreaga Europă în fiecare an. Conform OMS, procentul adulţilor supraponderali din majoritatea ţărilor europene este de 30% -80%, iar supraponderalitatea şi obezitatea sunt răspunzătoare de peste un milion de decese anual.
În acest an tema aleasă se referă la ruperea cercului periculos al scăderii şi creşterii în greutate în mod repetat (efect yo-yo), sloganul campaniei fiind „STOP YO-YO”. „Efectul yo-yo reprezintă răspunsul organismului în urma unor diete severe sau greşit aplicate, manifestat prin (re)acumularea numărului de kilograme în plus şi chiar depăşirea acestuia, într-un timp relativ scurt, în urma încetării regimului. Prin întoarcerea la obiceiurile alimentare iniţiale, organismul revine la greutatea de la începutul curei, sau chiar o depăşeşte”. Prin campania împotriva obezităţii se urmăreşte „motivarea şi sprijinirea cetăţenilor supraponderali să facă schimbările necesare pentru a ajunge la o greutate sănătoasă, a o menţine şi pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea şi stilul de viaţă şi informarea şi educarea cetăţenilor despre riscurile excesului ponderal şi ale obezităţii pentru starea de sănătate şi despre importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos, care presupune atât o alimentaţie echilibrată, cât şi mişcare”.
„La nivelul judeţului nostru sunt organizate o serie de concursuri cu premii în grădiniţele din municipiul Alba Iulia şi sunt distribuite materiale informative în rândul populaţiei generale prin voluntarii Crucii Roşii şi ai Asociaţiei «Alături de tine». Premiile pentru copii vor fi asigurate de Consiliul Judeţean Alba în cadrul proiectului «Creşterea Accesului la Servicii de Prevenţie Primară pentru Copiii şi Adolescenţii din România»”. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea