Rămâi conectat

Ştirea zilei

Campanie cu final fericit: cei patru copii din Abrud rămași fără mamă în urma unui accident rutier au primit o locuință cumpărată din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*În jur de 100 de persoane au donat circa 8.000 de euro, sumă cu care a fost cumpărată o casă în Abrud *Mama copiilor a murit în luna august, într-un accident provocat chiar de tatăl copiilor

Patru copii din Abrud rămași orfani de mamă, care a murit într-un accident rutier provocat chiar de tatăl lor, au, acum, un acoperiș deasupra capului.

Aproximativ 100 de persoane au răspuns apelului lansat de unchiul acestora, primarul Nicolae Simina, și au donat bani în conturile deschise în urmă cu trei luni. S-a adunat, astfel, echivalentul în lei a sumei de 8.000 de euro cu care a fost achiziționată o casă în orașul Abrud.

”Am adunat aproape toată suma, iar diferența a fost depusă de către bunica lor. Și proprietarul care a vândut a fost impresionat de povestea copiilor și a mai lăsat din preț. Mai rămâne să fie semnate actele la notar. Pentru că nu au 18 ani este nevoie să fie preluați în tutelă de către bunică, care va semna actele”, a spus Nicolae Simina.

Flavia (12 ani), Ianis (10 ani), Andreea (9 ani) şi Darius (6 ani) trăiesc o veritabilă tragedie din 4 august 2017, când mama lor, Petronela, a decedat în accidentul provocat de către tatăl lor. Mașina condusă de către bărbat s-a răsturnat pe drumul dintre DN75 și satul Poiana Sohodol, unde locuiau. Tatăl acestora, Narița Dorel Flavius, locuiește acum împreună cu copiii și are grijă de ei. ”S-a schimbat mult de tot și își vede de treabă.

Locuiește cu copiii și se ocupă de ei. Au fost o familie normală, fericită. Săraci dar mama lor avea grijă de ei, îi iubea și erau tot timpul curați. Și tatăl avea grijă de ei, îmi pare tare rău de ce s-a întâmplat”, a afirmat primarul din Abrud. Oameni inimoși din oraș s-au ocupat și ca micuții să meargă în continuare la școală, le-au cumpărat rechizite și le-au donat haine noi. ”Copiii învață foarte bine, fetița cea mare a luat premiul I. Au fost foarte afectați de ce s-a întâmplat, iar după ce a trecut șocul inițial au fost și mai supărați” a mai spus primarul Nicolae Simina.

Dosarul penal deschis după accident nu a fost încă finalizat. Șoferul nu are permis şi era sub influenţa alcoolului, valoarea rezultată pe etilotest a fost de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Primele constatări au arătat că, bărbatul de 36 de ani din Abrud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cristea, a pierdut controlul volanului, a rupt un gard şi s-a răsturnat pe un teren de fanaţ. Soţia sa, în vârstă de 30 de ani, a suferit leziuni grave şi a fost transportată la spitalul din Câmpeni, de unde urma să fie transferată cu un elicopter SMURD. Din păcate, victima a decedat înainte să fie preluată de elicopter.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea