Rămâi conectat

Ştirea zilei

Campania ”Noi donăm, noi salvăm”: Personalul Spitalului din Alba Iulia donează sânge, încercând să mobilizeze populația

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Personalul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va începe, miercuri, campania ”Noi donăm, noi salvăm”, iar timp de zece zile va dona sânge, încercând prin exemplul personal să-i mobilizeze și pe ceilalți posibili donatori.

Monica Onețiu, director de îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că personalul medical și TESA al unității va dona sânge timp de zece zile, în perioada 13-23 septembrie, pentru a-i sensibiliza pe potențialii donatori să facă același lucru.

”Am făcut apel tuturor colegilor din spital pentru că este nevoie de sânge. Sunt mulți pacienți oncologici, sunt operați pe neurochirurgie, sunt pacienți critici și nu mai este sânge. Vom merge în halate. Între noi sunt donatori fideli, dar acum în mod special o să meargă și alții și vrem să vedem că se mai schimbă ceva, iar lumea se mobilizează”, a spus Monica Onețiu.

Directorul medical al spitalului, radiolog Dan Crainic, a spus că există o lipsă de sânge la nivelul județului Alba, fiind întrebat de acest lucru.

Prezentă la aceeași conferință de presă, managerul spitalului, ec. Nicoleta Coșarcă, a declarat că se desfășoară o campanie națională de donare de sânge, însă se dorește ca în județul Alba să fie personalizată.

”Poate reușim să sensibilizăm mai multă lume arătând că suntem și de o parte și de cealaltă a baricadei”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Sângele donat de persoane sănătoase este de un real folos pentru persoanele aflate în suferință, producând o ameliorare a stării de sănătate sau, dupa caz, vindecare.

Cu ocazia prezentarii la donare se fac urmatoarele teste de sange:

-Grupa sanguină și RH;

-Teste pentru Hepatita B, Hepatita C, HIV(SIDA), Sifilis, HTLV;

-ALT (probe hepatice);

-Hemoglobina (test pentru anemie) și glicemia;

Centrul de Transfuzie Sanguină se află în curtea Spitalului din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea