Rămâi conectat

Cultură Educație

Campania ”Cărțile pe față”: Un tânăr autor își oferă gratuit cartea profesorilor de liceu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Miron, un tânăr autor, își oferă gratuit cartea de debut pentru toți profesorii de limba română din licee. Cartea lui, intitulată ”Cărțile pe față”, a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. În ea spune povestea campaniei de promovare a lecturii ”Cărțile pe față” și detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.

Cartea este dedicată doamnei Mariana Muthu, profesoara mea de limba română din liceu, datorită căreia am devenit cititor. Din păcate dânsa nu mai este printre noi și prina cest gest vreau să îmi arăt recunoștința pentru activitatea dascălilor. Cartea a fost tipărită cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, creia țin să-i mulțumesc pe această cale, așa că îmi doresc cu atât mai mult să ajungă cartea la toți profesorii de română de liceu din Cealaltă Capitală”, spune Victor Miron.

Acțiunile de promovare a lecturii inițiate în cadrul campaniei ”Cărțile pe față” sunt la fel de ieșite din comun ca acestă gratuitate pentru profesori. În carte sunt prezentate acțiuni deja implementate, ca: reduceri inedite pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte, service auto cu bibliotecă, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), transport gratuit cu autobuzul dacă citești pe durata călătoriei – idee propusă primarului Emil Boc în direct la radio, semne de carte cu mesajul ”Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul” dar și modul în care au ajuns să devină ambasadori ai campaniei: Horia-Roman Patapievici, Adrian Despot de la Vița de Vie sau Andi Moisescu. De asemenea, în ziua lansării cărții la Cluj-Napoca, a existat un taxi gratuit pentru cititori.

Majoritatea oamenilor devin cititori în liceu așa că rugămintea noastră pentru profesori este ca ei să împrumute cartea și elevilor. Am fost să prezentăm campania noastră în rândul mai multor clase de liceu. Elevii au reacționat foarte bine și s-au arătat dornici să citească mai mult. Deși am vrea să ajungem în toate clasele de liceu din țară, ne-ar fi imposibil să o facem într-un timp rezonabil. Cu ajutorul profesorilor, putem să transmitem mesajul campaniei la foarte mulți elevi”, mai declară Victor Miron.

Profesorii care doresc această carte sunt rugați să trimită un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei unde să își spună adresa și liceul la care predau. Prețul cărții pe care profesorii o vor primi gratuit este 35 de lei sau 30 de lei pentru cei care au poza de profil pe Facebook cu o carte. Banii din vânzarea cărții sunt folosiți pentru următoarele acțiuni de încurajare a lecturii.

Cadre didactice din Bistrița, Cluj-Napoca, Bacău, Năsăud, Baia Mare șiTârgu Ocna au contactat deja echipa ”Cărțile pe față” pentru a primi cartea.

Tot în parteneriat cu profesorii de limba română din licee, echipa ”Cărțile pe față” își propune să implementeze conceptul ”Clasa cititoare”. Toți elevii dintr-o clasă, declarată clasa cititoare, recomandă câte o carte. Fiecare elev va purta un tricou pe care să fie inscripționat titlul cărții recomandate, alături de un pasaj din carte sau de motivul pentru care o recomandă altora. De asemenea, în curtea liceului va fi instalată o căsuță de cărți care va găzdui cărțile recomandate de clasa cititoare, astfel încât, ceilalți elevi din școală să poată împrumuta acele cărți. Toată clasa cititoare ar urma să poarte tricourile respective în fiecarezi de vineri.

În jurul campaniei ”Cărțile pe față” s-au strâns pe Facebook, din martie și până în prezent, peste 20.000 de fani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea