Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Cultură Educație

Campania ”Cărțile pe față”: Un tânăr autor își oferă gratuit cartea profesorilor de liceu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Victor Miron, un tânăr autor, își oferă gratuit cartea de debut pentru toți profesorii de limba română din licee. Cartea lui, intitulată ”Cărțile pe față”, a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. În ea spune povestea campaniei de promovare a lecturii ”Cărțile pe față” și detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.

Cartea este dedicată doamnei Mariana Muthu, profesoara mea de limba română din liceu, datorită căreia am devenit cititor. Din păcate dânsa nu mai este printre noi și prina cest gest vreau să îmi arăt recunoștința pentru activitatea dascălilor. Cartea a fost tipărită cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, creia țin să-i mulțumesc pe această cale, așa că îmi doresc cu atât mai mult să ajungă cartea la toți profesorii de română de liceu din Cealaltă Capitală”, spune Victor Miron.

Acțiunile de promovare a lecturii inițiate în cadrul campaniei ”Cărțile pe față” sunt la fel de ieșite din comun ca acestă gratuitate pentru profesori. În carte sunt prezentate acțiuni deja implementate, ca: reduceri inedite pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte, service auto cu bibliotecă, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), transport gratuit cu autobuzul dacă citești pe durata călătoriei – idee propusă primarului Emil Boc în direct la radio, semne de carte cu mesajul ”Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul” dar și modul în care au ajuns să devină ambasadori ai campaniei: Horia-Roman Patapievici, Adrian Despot de la Vița de Vie sau Andi Moisescu. De asemenea, în ziua lansării cărții la Cluj-Napoca, a existat un taxi gratuit pentru cititori.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea oamenilor devin cititori în liceu așa că rugămintea noastră pentru profesori este ca ei să împrumute cartea și elevilor. Am fost să prezentăm campania noastră în rândul mai multor clase de liceu. Elevii au reacționat foarte bine și s-au arătat dornici să citească mai mult. Deși am vrea să ajungem în toate clasele de liceu din țară, ne-ar fi imposibil să o facem într-un timp rezonabil. Cu ajutorul profesorilor, putem să transmitem mesajul campaniei la foarte mulți elevi”, mai declară Victor Miron.

Profesorii care doresc această carte sunt rugați să trimită un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei unde să își spună adresa și liceul la care predau. Prețul cărții pe care profesorii o vor primi gratuit este 35 de lei sau 30 de lei pentru cei care au poza de profil pe Facebook cu o carte. Banii din vânzarea cărții sunt folosiți pentru următoarele acțiuni de încurajare a lecturii.

Cadre didactice din Bistrița, Cluj-Napoca, Bacău, Năsăud, Baia Mare șiTârgu Ocna au contactat deja echipa ”Cărțile pe față” pentru a primi cartea.

Tot în parteneriat cu profesorii de limba română din licee, echipa ”Cărțile pe față” își propune să implementeze conceptul ”Clasa cititoare”. Toți elevii dintr-o clasă, declarată clasa cititoare, recomandă câte o carte. Fiecare elev va purta un tricou pe care să fie inscripționat titlul cărții recomandate, alături de un pasaj din carte sau de motivul pentru care o recomandă altora. De asemenea, în curtea liceului va fi instalată o căsuță de cărți care va găzdui cărțile recomandate de clasa cititoare, astfel încât, ceilalți elevi din școală să poată împrumuta acele cărți. Toată clasa cititoare ar urma să poarte tricourile respective în fiecarezi de vineri.

În jurul campaniei ”Cărțile pe față” s-au strâns pe Facebook, din martie și până în prezent, peste 20.000 de fani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea