Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Reprezentarea județului Alba la reuniunea de la Sibiu a fost făcută în bătaie de joc!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calin PotorAstăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul liberal Călin Potor i-a atacat pe Mircea Hava primarul din Alba Iulia și pe Ion Dumitrel președintele Consiliului Județean Alba, pentru lipsa de implicare și pentru că tratează “în bătaie de joc” lupta pentru ca Alba Iulia să fie desemnată capitală de regiune.

Motivul pentru care deputatul liberal consideră astfel, este legat de absența grea a celor doi lideri ai administrației locale și județene din județul Alba, respectiv a primarului din Alba Iulia Mircea Hava și a președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, de la întâlnirea organizată săptămâna trecută la Sibiu de către Ministerul Dezvoltării Regionale la care, din Alba, a fost prezent doar el și Florin Roman.

În schimb, Sibiul a fost reprezentat de primarul Klaus Iohanis, președintele CJ – Ioan Cindrea, preșdintele Camerei de Comerț și Industrie SB, rectorul Universității “Lucian Blaga”, și alții, care au făcut o prezentare teribilă a municipiului Sibiu și a argumentelor pentru care acest oraș merită să devină capitala administrativă a Regiunii Centru.

La acel moment, vicepreședintele Consiliului Județean Alba – Florin Roman, aflat la aceeași întâlnire, a criticat public modul în care organizarea evenimentului este în mod evident în favoarea Sibiului, la care ministrul Liviu Dragnea i-ar fi replicat, potrivit lui Potor, că “voi vă puneți singuri la colț, pentru că așa vă luptați voi, cei din Alba, pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune.”

Deputatul liberal consideră că ministrul Liviu Dragnea avea perfectă dreptate în răspunsul oferit lui Roman, întrebându-se totodată retoric, ca un politician cu experiență, de ce nu se pot înțelege USL-iștii și PDL-iștii în județul Alba în legătură cu asfel de teme importante, când la Sibiu și la Brașov acest lucru se întâmplă.

“Îmi amintesc de aceeași atitudine pe care Hava și Dumitrel au avut-o în legătură cu proiectul  – Alba Iulia Capitală Culturală Europeană 2020. Ce nu venea pe linie de partid portocaliu era tratat superficial și în bătaie de joc”, a spus Călin Potor.

După ce i-a înfierat pe cei doi lideri democrat-liberali, depuatul liberal a continuat:

“Vreau să întind o mână și să facem împreună (n.a. cu Ion Dumitrel și Mircea Hava) un pact pentru cei care ne-au votat. Începând chiar de luni voi începe să îi contactez pe Ion Dumitrel la Consiliul Județean și pe Mircea Hava la primărie, pentru ca să ne întâlnim și să discutăm la nivel de rang I cu ministrul Liviu Dragnea.”

Trădând parcă faptul ca se așteaptă ca Alba Iulia să nu fie desemnată capitala Regiunii Centru, parlamentarul a sugerat și o strategie de rezervă, respectiv o politică de alianță cu cei care vor câștiga titlul de capitală administrativă regională, pentru ca în orice situație, instituțiile regionale să rămână cu sediul la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea