Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Călin Potor – doctorul iubitor de arginţi care a trădat Jurământul lui Hipocrate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Că ne-a trădat pe noi, colegii săi de partid, zicând că „nu se mai regăseşte în politica PDL” am putut înţelege, pentru că îi bănuiam lui Călin Potor de multă vreme calitatea umană, aceea de „doctor iubitor de arginţi”. Dar că a trădat şi Jurământul lui Hipocrate, acela pe care l-a depus când a devenit medic, este mai greu de înţeles, cu atât mai mult cu cât s-a bătut cu pumnul în piept că îşi respectă profesiunea mai mult decât orice. Nu înţelegem cum este posibil ca un medic să privească dispreţuitor către pacienţii săi, pentru că asta a făcut deputatul Potor atunci când a scris, tocmai în Săptămâna Mare, un articol de presă intitulat „Primarul din Alba Iulia a ajuns la ciclu… electoral!”. Este sub demnitatea unui bărbat de a face referiri de acest tip, de natură să lezeze orice femeie din acest oraş, şi nu numai. Pentru că asta lasă să se înţeleagă acest medic pentru care ura şi dispreţul au devenit pâinea zilnică pe care o împarte tuturor, pe toate canalele mediatice.
Un astfel de limbaj, suburban, nu face cinste unui politician care aspiră, fără a avea nicio şansă, la fotoliul de primar. Dumneavoastră, albaiulienii, ce spuneţi de aceste declaraţii? Mai ales de contextul în care acestea au fost făcute, în Săptămâna Patimilor, dovedind lipsa sa de respect, bun simţ şi credinţă.
Bucuria nedisimulată a colegilor de Alianţă Socialistă ai domnului Potor, că DNA-ul face campanie în folosul USL a fost prematură, iar afirmaţiiloe care au însoţit-o doar o mână de fumigene, obrăznicii care dezonorează rolul Justiţiei. Este cu atât mai trist cu cât acest tip de discurs politic aparţine unui fost coleg care a beneficiat din plin de sprijinul celor, pe care acum îi blamează. Oare aţi uitat domnule Potor, când umblam în campania electorală pentru a convinge oamenii să vă voteze? Oare nu credeţi că nu doar pe noi ne-aţi trădat, ci mai ales, pe albaiulienii care v-au votat şi investit cu încredere? Probabil, nu. Suntem convinşi că nu vă pasă de albaiulieni, aşa cum nu v-a păsat de ei nici cât aţi fost parlamentar!
Dar pentru că vorbeam despre faptul că acest fost coleg veninos a călcat chiar şi jurământul său profesional, iată că îi reamintim două fragmente din Jurământul lui Hipocrate, sugerându-i actualului deputat socialist să privească adânc în sufletul său şi să spună dacă le-a respectat: „Îmi voi păstra puritatea vieţii mele şi artei mele (…) În fiecare casă unde ajung voi intra numai pentru binele bolnavilor mei, ţinându-mă departe de orice rău făcut cu intenţie şi de orice ademenire…”.
Singurii în măsură să aprecieze acest tip de discurs sunt albaiulienii. Ei ştiu că în Alba Iulia avem acum o Cetate cu care să ne putem mândri peste tot în lume, străzi şi infrastructură la nivel european, şcoli şi grădiniţe moderne, milioane de euro din fonduri europene şi guvernamentale atrase în Alba Iulia şi, un spital judeţean în plină modernizare, cu secţii reabilitate, cu medici noi, cu servicii noi, nu în ultimul rând, cu o preocupare constantă pentru atragerea de noi investiţii în oraşul nostru.
În concluzie, şi-a păstrat oare, Călin Potor puritatea vieţii, aşa cum a jurat sau a fugit ca un laş dintr-o echipă care l-a sprijinit, din motive ce ţin de iubirea de funcţii, deci de „arginţi”?

Biroul de Presă al OF PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea