Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Popescu Tăriceanu premier – România, cea mai mare creştere economică din istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Călin Popescu Tăriceanu preşedinte – ”România, a şaptea putere a Uniunii Europene”

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a realizat în perioada 2006-2008 cea mai mare creştere economică a României din istorie, cu mult peste estimările specialiştilor. Guvernarea respectului pentru oameni a adus în 2008 cel mai mare PIB din istorie, iar România a fost pe locul 2 în Europa la creştere economică. Măsura performanţei unui cabinet o oferă în primul rând indicatorii economici. Dar, mai mult decât atât, fiecare dintre cetăţeni poate evalua eficienţa politicilor adoptate de un guvern prin prisma aspectelor care privesc viaţa de zi de zi, confortul propriu, într-un cuvânt nivelul de trai al fiecăruia.

Principiul acţiunii guvernamentale a fost acela de a îmbina pragmatismul cu preocuparea pentru oameni şi de a redefini relaţia dintre stat şi cetăţean. Aceasta a presupus renunţarea la logica de tip asistenţial, în care statul are rolul principal şi intervine frecvent. Ea a fost înlocuită, la nivelul acţiunii guvernamentale, de principiul recunoaşterii şi răsplătirii valorii, încurajării liberei iniţiative, nondiscriminării şi eliminării dezechilibrelor din sistem.

Mandatul viitorului Preşedinte al României va începe, emblematic, în ziua în care aniversăm un sfert de secol de la revoluţia care a deschis drumul democraţiei în ţara noastră. În mandatul viitorului preşedinte vom aniversa un secol de la Marea Unire şi vom avea privilegiul de a exercita, pentru prima dată în istorie, mandatul de Preşedinte al Uniunii Europene. Pe măsura acestor date care ne ilustrează istoria, Călin Popescu Tăriceanu propune cetăţenilor un proiect liberal, îndrăzneţ şi vizionar, pentru România anului 2020, dar şi pentru anii ce vor urma.

”România – a şaptea putere a Uniunii Europene” este un proiect pe termen lung care îşi propune angajarea energiilor naţiunii române în direcţia unei aspiraţii istorice a societăţii noastre: apartenenţa europeană. Este un proiect naţional pentru o nouă Românie. Este un proiect al românilor pentru români în context european. Este un proiect a cărui esenţă este democraţia prin economie, cultură şi progres.

Ca Preşedinte al României, Călin Popescu Tăriceanu va promova permanent ideea că, pentru a orienta România către obiectivul politic, acela de a deveni ”A şaptea putere a Uniunii Europene”, prioritatea în contextul social actual este consensul.

Dacă îşi va asuma un proiect naţional de progres, România poate deveni un competitor în Uniunea Europeană în care, astăzi, este doar o economie complementară.

Preşedintele Tăriceanu va fi aliatul celor care doresc aşezarea ţării pe drumul creşterii economice sustenabile bazate pe un proiect corect formulat şi onest respectat, iar ”România va deveni a şaptea putere a Uniunii Europene”.

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea