Călin Popescu Tăriceanu premier – România, cea mai mare creştere economică din istorie

Călin Popescu Tăriceanu preşedinte – ”România, a şaptea putere a Uniunii Europene”

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a realizat în perioada 2006-2008 cea mai mare creştere economică a României din istorie, cu mult peste estimările specialiştilor. Guvernarea respectului pentru oameni a adus în 2008 cel mai mare PIB din istorie, iar România a fost pe locul 2 în Europa la creştere economică. Măsura performanţei unui cabinet o oferă în primul rând indicatorii economici. Dar, mai mult decât atât, fiecare dintre cetăţeni poate evalua eficienţa politicilor adoptate de un guvern prin prisma aspectelor care privesc viaţa de zi de zi, confortul propriu, într-un cuvânt nivelul de trai al fiecăruia.

ELIT

Principiul acţiunii guvernamentale a fost acela de a îmbina pragmatismul cu preocuparea pentru oameni şi de a redefini relaţia dintre stat şi cetăţean. Aceasta a presupus renunţarea la logica de tip asistenţial, în care statul are rolul principal şi intervine frecvent. Ea a fost înlocuită, la nivelul acţiunii guvernamentale, de principiul recunoaşterii şi răsplătirii valorii, încurajării liberei iniţiative, nondiscriminării şi eliminării dezechilibrelor din sistem.

Mandatul viitorului Preşedinte al României va începe, emblematic, în ziua în care aniversăm un sfert de secol de la revoluţia care a deschis drumul democraţiei în ţara noastră. În mandatul viitorului preşedinte vom aniversa un secol de la Marea Unire şi vom avea privilegiul de a exercita, pentru prima dată în istorie, mandatul de Preşedinte al Uniunii Europene. Pe măsura acestor date care ne ilustrează istoria, Călin Popescu Tăriceanu propune cetăţenilor un proiect liberal, îndrăzneţ şi vizionar, pentru România anului 2020, dar şi pentru anii ce vor urma.

”România – a şaptea putere a Uniunii Europene” este un proiect pe termen lung care îşi propune angajarea energiilor naţiunii române în direcţia unei aspiraţii istorice a societăţii noastre: apartenenţa europeană. Este un proiect naţional pentru o nouă Românie. Este un proiect al românilor pentru români în context european. Este un proiect a cărui esenţă este democraţia prin economie, cultură şi progres.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Ca Preşedinte al României, Călin Popescu Tăriceanu va promova permanent ideea că, pentru a orienta România către obiectivul politic, acela de a deveni ”A şaptea putere a Uniunii Europene”, prioritatea în contextul social actual este consensul.

Dacă îşi va asuma un proiect naţional de progres, România poate deveni un competitor în Uniunea Europeană în care, astăzi, este doar o economie complementară.

Preşedintele Tăriceanu va fi aliatul celor care doresc aşezarea ţării pe drumul creşterii economice sustenabile bazate pe un proiect corect formulat şi onest respectat, iar ”România va deveni a şaptea putere a Uniunii Europene”.

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 Comentarii

S 6 octombrie 2014 at 18:33

Paduchele asta „blindat” iar mananca kkt, uitativati la datoria externa a Romaniei, care a crescut „in timpul lui Tariceanu”, de vreo 2-ua ori!

Acidutzu 6 octombrie 2014 at 19:21

Ăsta ( de mai sus) este cel mai deştept comentariu pe care l-am citit vreodată ! Bravo eSule !

m 6 octombrie 2014 at 20:14

Nu mai vorbi prostii ca te faci de kkt… cand a plecat Tariceanu datoria externa era de 28 mld. si cat a guvernat PDL a ajuns la 96 mld. !!! So shut the fuck up you moron !

S 7 octombrie 2014 at 11:45

Datoria externa TOTALA a Romaniei era la sfarsitul anului 2004, cand Tariceanu ajunge Primministru, era de 21.5 miliarde €, si a ajuns la sfarsitul anului 2008, la cifra de 73 MILIARDE €, cand a fost debarcat Tariceanu, deci a crescut mai mult de 3 ori, a crescut cu 51.5 miliarde €. Asa ca numai manca kkt, ca banii astia si tu ii platesti!

S 7 octombrie 2014 at 11:50

De remarcat din nou, de manierǎ cît se poate de sugestivǎ, ponderea deșǎnțatǎ a importurilor în zona anilor 2007 – 2008, exact cînd și consumul ajunsese la paroxism. Cum ar veni: de prin 2005 2006 încoace am adus bani din alte țǎri tot într-o veselie, deci ne-am împrumutat, ca sǎ-i consumǎm, nu ca sǎ facem ceva durabil cu ei.

S 7 octombrie 2014 at 11:56

Poti imultii aceste sume cu 1.30, ca sa aflii cum stau lucrurile in Miliarde de $(deci de la 28 miliarde $ la 96 miliarde $)! Cam atat a jefuit Tariceanu cu PSD!

S 7 octombrie 2014 at 12:00

În schimb, în ziua de azi tot ce se pune deoparte în țara asta, rîul ramul este al lor, noi mulțumindu-ne sǎ ne pǎpǎm banii și sǎ nu contribuim deloc la bucata de Românie nou creatǎ. E toatǎ a lor, a italienilor, olandezilor, americanilor, rușilor, turcilor, chinezilor, FMI-ului, Bǎncii Mondiale, Uniunii Europene, de peste tot de unde în varii forme luǎm bani, fie sub formǎ de împrumut formal, fie sub forma mai insidioasǎ de deficit comercial. Momentul de vîrf al acestei structuri a PIB-ului a fost în perioada 2007 – 2008. Elegant Tǎriceanu ǎsta, dar nu prea patriot.

Mihai 9 octombrie 2014 at 13:37

Ca sa fim mai exacti, din 72 mld de euro datorie, statul avea datorie doar 11 mld. Restul de 61 erau datorii private si ale bancilor.

Status-Quo 6 octombrie 2014 at 21:27

Ma intreb cati prostani mai pun botu la asa ceva. Vreo doi am si gasit deja. Cati or mai fi?

King 7 octombrie 2014 at 7:58

@ Status . Bai mop, ce vrei sa spui – explica-te .

Lara 7 octombrie 2014 at 1:54

Sincera sa fiu, eu chiar sper la asa ceva. Programul e foarte bun, in Tariceanu am incredere.. ar fi o mare realizare daca ar iesi chiar el presedinte. Macar premier daca nu presedinte.

S 7 octombrie 2014 at 11:31

„Vrabia malai viseaza”, crezi ca daca va ajunge Ponta Presedinte, va lasa Dragne functia de Prim Ministru?

Mihai 9 octombrie 2014 at 13:39

Tariceanu are un program foarte bun, pe termen lung. Ponta se bazeaza doar pe forta partidului, pe asistati si alte chestii. In turul doi, dintre Tariceanu si Ponta, castigator va fi mereu Tariceanu.

Comentariile sunt oprite