Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Călătorii fără declarații pe proprie răspundere sau teste pentru COVID-19. Care sunt țările care permit accesul românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritățile austriece au anunțat, vineri, că se reiau zborurile directe cu România, însă călătorii sunt primiți doar cu dovada unui test negativ de COVID-19. În schimb, Bulgaria a renunțat la declarația pe propria răspundere pentru cei care vor să viziteze țara.

Austria a anunțat vineri că de la 1 august, românii sunt primiți în țară cu o condiție: să aibă test PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de trei zile. În caz că nu îl au, vor sta în carantină 10 zile, iar după asta trebuie să facă un test în Austria.

În schimb, Danemarca a închis țara pentru românii care vor să meargă acolo în scop turistic. Puteți intra în Danemarca numai cu un motiv întemeiat, business, studii, sănătate, fără test COVID și veți fi plasat în carantină 14 zile.

Românii care merg în Belgia sunt obligați să completeze înainte de deplasare un formular online.

Puteți merge în Grecia doar dacă aveți un test PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de trei zile. Atenție, s-ar putea să fiți selectat pentru un test aleatoriu pe aeroporturile din Grecia. Nu uitați să completați și formularul online înainte de zbor.

În Turcia ajungeți mai ușor, fără declarație pe proprie răspundere, fără test Covid. Acesta ar putea să vi se facă gratuit pe aeroporturile din Turcia dacă aveți simptome clare.

Nici în Bulgaria nu aveți nevoie de declarație și nici de test Covid-19 dacă vreți să mergeți.

În schimb, în Italia veți sta în Carantină 14 zile. Tot în carantină veți sta în următoarele state: Slovenia, Ucraina, Letonia, Olanda, Muntenegru, Ungaria, Estonia, Finlanda, Irlanda, Marea Britanie.

Deocamdată ne este interzis să intrăm în Cipru, Islanda, Republica Moldova, Lituania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea