Rămâi conectat

Politică Administrație

Cadrele didactice și personalul auxiliar vor primi decontarea transportului de la Ministerul Educaţiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În preajma Zilei Mondiale a Educației Partidul Național Liberal a reușit o nouă victorie în parlament în favoarea intereselor cadrelor didactice.

miting profesoriMiercuri, 30 septembrie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, o propunere legislativă a PNL care prevede decontarea transportului profesorilor din finanţarea de bază.

Astfel, profesorii din județul Alba și cei peste 65.000 de colegi de-ai lor, profesori navetişti, din țară, vor putea primi de acum înainte decontarea transportului de la Ministerul Educaţiei. Important este faptul că decontarea urmează a se face atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Iniţiativa a fost adoptată, cu 274 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri, după ce la începutul lunii septembrie Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților votase, la inițiativa PNL, propunerea de a deconta transportul profesorilor din finanțarea de bază, adică de la minister.

Până acum, nu de puține ori, autorităţile locale au refuzat sau nu şi-au permis să deconteze costul transportului, profesorii fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi face meseria. Iar în această situaţie sunt, în general, profesorii navetişti din comunităţile sărace. Primăriile sărace sunt cele care nu pot deconta acest cost, iar cei penalizaţi sunt exact elevii din comunităţile dezavantajate care înregistrează rate ridicate de abandon școlar. Din cauza faptului că profesorii navetişti sunt nevoiţi să renunţe la catedră, elevii sunt cei care au de suferit. Dreptul la educație este un drept fundamental și trebuie susţinut unitar la nivel naţional.

PNL consideră că educaţia este un vector de dezvoltare socio-economică, o investiţie în viitor şi nu o simplă cheltuială bugetară. Reducerea abandonului școlar conduce la progres social.

 

Prof. Adrian Simion,

Vicepreședinte PNL Alba Iulia

Preşedinte Comisia Națională de Educațe a TNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea