Rămâi conectat

Politică Administrație

Cacealmaua lansării candidaților USL – în Alba lista se definitivează abia vineri!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grandioasa ”lansare” a candidaților USL, programată să se desfășoare astăzi la București pentru care s-au deplasat în capitală mii de membri ai partidelor din uniune seamănă tot mai mult cu un mitig de amploare organizat cu singurul scop de a ”deranja” Congresul PPE.

Listele cu candidați nu sunt definitive, lucru confirmat chiar de liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu, astfel că nimeni nu mai înțelege dacă social-liberalii sunt cu adevărat pregătiți de alegeri sau evenimentul a fost  programat înainte ca aceștia să-și dea seama că disputele interne din unele județe pentru un fotoliu de senator sau deputat sunt atât de aprinse încât nu vor putea fi soluționate în timp util.

Astfel, este foarte posibil ca unii dintre presupușii candidați ce vor urca în această după-amiază pe scena de pe Arena Națională să nu se mai afle pe listele ce vor fi depuse la Biroul Electoral Central.

În Alba, la fel ca în alte 5 sau 6 județe din țară, situația este atât de incertă încât nimeni nu-și asumă o declarație oficială legată de candidații desemnați și nici de numărul de colegii pe care le are repartizate fiecare partid din uniune. Ba mai mult, din declarațiile politice ale liderilor județeni ai PSD și PNL rezultă că în acest moment sunt câte doi candidați pe unele colegii iar situația va fi clarificată abia vineri, după ședința Delegației Permanente a PNL.

Astfel, atât Angelica Mocan de la PNL Alba cât și liderul social-democrat Ovidiu Jidveian vor fi prezenți în grupul aleșilor în condițiile în care deputatul Călin Potor a declarat deja pentru Ziarul Unirea că își va păstra locul potrivit protocolului și va candida pe Colegiul Alba Iulia. Nici pentru Jidveian nu există o confirmare oficială că a obținut Colegiul Sebeș-Blaj, însă acesta spune că a primit asigurări de la conducerea centrală a uniunii că va primi un colegiu din județ. Pe de altă parte, deputatul PSD Radu Coclici declară (tot neoficial) că va candida pe colegiul Aiud-Ocna Mureș, astfel că, dacă și Ioan Dîrzu își menține candidatura rezultă că PNL Alba pierde unul dintre colegiile stabilite la împărțirea inițială.

Singura veste de ultim moment o avem de la UNPR Alba unde se pare că disputa internă a fost tranșată în favoarea senatorului în funcție Nicolae Dobra. Acesta ne-a declarat înainte cu 10 minute să înceapă festivitatea că ”îl vom vedea urcând pe scenă împreună cu echipa din Alba” precizând că nu știe ce se întâmplă la celelalte partide însă candidatura sa este anunțată oficial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea