Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Burse școlare 2020 – 2021: Câți bani vor lua elevii în funcție de categoria în care se încadrează

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Burse școlare 2020 – 2021: Câți bani vor lua elevii în funcție de categoria în care se încadrează

Într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Educație, se arată că bursele școlare pentru elevi vor fi de minimum 150 de lei, cu posibilitatea de mărire

În anul școlar 2020-2021, elevii vor primi burse în valoare de minimum 150 de lei. Este vorba, mai exact, despre bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social. Mai mult, acolo unde există bani, suma va putea fi majorată de către autoritățile locale.

În plus, elevii și studenții vor avea dreptul să ceară și în acest an bani de la stat pentru a-și achiziționa un calculator nou.

Anul precedent s-a decis, prin Legea nr. 38/2019, ca valoarea minimă a tuturor burselor primite de elevi trebuie stabilită prin hotărâre de Guvern în fiecare an.

Astfel, a fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre a Guvernului, document ce stabilește, pentru prima oară, valoarea minimă a burselor pe care le vor primi elevii din România.

Elevii și studenții vor avea posibilitatea să ceară bani de la stat și în acest an pentru a-și cumpăra calculatoare noi, spune un alt proiect aflat în dezbatere publică la MEC.

Astfel, și în 2020, tinerii români, cu vârsta de până la 26 de ani, vor primi ajutor de la stat în vederea cumpărării unui calculator nou, în cadrul programului Euro 200.

Valoarea ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului. După cum stabilește calendarul conținut de proiect, cererile pentru acordarea banilor se pot depune până în data de 17 aprilie 2020, listele beneficiarilor urmând să se publice în 26 mai, informează Avocatnet.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea