Rămâi conectat

Actualitate

Burse de ajutor social pentru studenţii merituoşi, dar sărmani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Studenţii integralişti ai Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care provin din familii cu situaţie materială precară, îşi mai pot depune cererile pentru acordarea burselor de ajutor social pe semestrul al doilea al anului academic 2011 – 2012, în prima jumătate a lunii martie, conform calendarului stabilit de fiecare facultate în parte.
Astfel, pentru Facultăţile de Ştiinţe, respectiv Drept şi Ştiinţe Sociale, dosarele cu documentele doveditoare se depun până în 9 martie, iar pentru Facultăţile de Istorie şi Filologie, respectiv de Teologie Ortodoxă, dosarele cu actele doveditoare se depun până în 12 martie.
Dosarele pentru bursele sociale trebuie să conţină următoarele acte: adeverinţe de venit: adeverinţă salariu pe lunile decembrie 2011, ianuarie – februarie 2012; cupon de pensie pe lunile: decembrie 2011, ianuarie – februarie 2012 (dacă este cazul); cupon de şomaj pe lunile: decembrie 2011, ianuarie – februarie 2012 (dacă este cazul) şi alte adeverinţe: adeverinţă de venit obţinut din teren agricol sau adeverinţă din care să rezulte că nu se deţine teren agricol; adeverinţă de la Circumscripţia Financiară din care să rezulte venitul obţinut din alte activităţi (pentru ambii părinţi); declaraţie notarială care să ateste lipsa oricărui venit (acolo unde este cazul); adeverinţă de la fraţi, surori (elevi, studenţi), certificat de naştere de la fraţii preşcolari. Dosarele trebuie să conţină o anchetă socială din partea primăriei din localitatea de domiciliu. Venitul mediu net pe membru de familie nu trebuie să depăşească salariul minim pe economie, care în 2012 este de 700 de lei. Nivelul bursei sociale permanente, acordate pe un semestru, este de 250 de lei lunar. Studenţii integralişti pot depune până la datele amintite, la secretariatele facultăţilor, dosare de ajutor social sub forma unei mese de prânz la cantina universităţii, iar dosarele trebuie să conţină aceleaşi acte ca şi pentru bursa socială. Dosarele vor fi analizate de Comisia socială, urmând să fie supuse aprobării Senatului UAB. (R.G.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

George Buhnici „lovește” din nou: „Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase. Care e sexul mai tare?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

George Buhnici „lovește” din nou: „Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase. Care e sexul mai tare?”

Cunoscutul vlogger George Buhnici provoacă din nou dezbateri aprinse după un mesaj controversat postat pe Twitter în care afirmă că bărbații sunt cei care fac muncile cele mai grele și periculoase susținând familia și că își distrug astfel sănătatea având o durată de viață mai scurtă.

”Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase, mai departe de casă. Câștigă salarii mai mari dar aduc aproape tot în bugetul familiei. Au sănătatea șvaițer de obicei după 45 și mor majoritar prin infarct, pentru că se cred de fier și nu se îngrijesc. Care e sexul mai tare?” a scris Buhnici pe Twitter luni, 7 noiembrie.

George Buhnici a fost criticat într-o serie de comentarii, oamenii susținând că nu există o regulă general valabilă în acest sens și că femeile muncesc de multe ori cot la cot cu bărbații.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Amenzi uriașe pentru facturile întarziat sau neprimite la energie. Șase furnizori mari au primit sancțiuni de la ANRE

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Amenzi uriașe pentru facturile întarziat sau neprimite la energie. Șase furnizori mari au primit sancțiuni de la ANRE

Șase furnizori de energie electrică au fost amendați de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, în urma controalelor desfășurate. Sancțiunile au fost aplicate din cauza faptului că societățile au emis cu întarziere facturile.

Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei”, informează ANRE.

Amenzile s-au aplicat astfel:
– ELECTRICA FURNIZARE 120.000 lei

– HIDROELECTRICA 70.000 lei

– CEZ VÂNZARE 60.000 lei

– E.ON ENERGIE ROMÂNIA 50.000 lei

– ENEL ENERGIE 50.000 lei

– ENEL ENERGIE MUNTENIA 30.000 lei

sursa: digi.24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Decesele asociate coronavirusului SARS-CoV-2, în scădere cu 90% față de iarna trecută. OMS: ”COVID-19 este încă o pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul deceselor cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 a scăzut considerabil în raport cu iarna trecută, a anunţat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de DPA.

Săptămâna trecută, aproximativ 9.400 de decese asociate COVID-19 au fost raportate la nivel mondial, a precizat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, miercuri, la Geneva.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acest număr este cu aproape 90% mai mic decât cel raportat în prima săptămână din luna februarie, când a fost atins vârful de decese săptămânale din acest an – 75.000.

Deşi această evoluţie este pozitivă, prea mulţi oameni continuă totuşi să moară din cauza COVID-19, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă.

„Aproape 10.000 de decese într-o săptămână înseamnă cu 10.000 prea multe, pentru o boală care poate fi prevenită şi tratată”, a mai spus directorul general al OMS.

„COVID-19 este încă o pandemie”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19

În săptămâna precedentă, aproximativ 2,1 milioane de infectări noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate la nivel mondial.

Sursa: stritvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea