Rămâi conectat

Actualitate

Burse de ajutor social pentru studenţii merituoşi, dar sărmani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Studenţii integralişti ai Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care provin din familii cu situaţie materială precară, îşi mai pot depune cererile pentru acordarea burselor de ajutor social pe semestrul al doilea al anului academic 2011 – 2012, în prima jumătate a lunii martie, conform calendarului stabilit de fiecare facultate în parte.
Astfel, pentru Facultăţile de Ştiinţe, respectiv Drept şi Ştiinţe Sociale, dosarele cu documentele doveditoare se depun până în 9 martie, iar pentru Facultăţile de Istorie şi Filologie, respectiv de Teologie Ortodoxă, dosarele cu actele doveditoare se depun până în 12 martie.
Dosarele pentru bursele sociale trebuie să conţină următoarele acte: adeverinţe de venit: adeverinţă salariu pe lunile decembrie 2011, ianuarie – februarie 2012; cupon de pensie pe lunile: decembrie 2011, ianuarie – februarie 2012 (dacă este cazul); cupon de şomaj pe lunile: decembrie 2011, ianuarie – februarie 2012 (dacă este cazul) şi alte adeverinţe: adeverinţă de venit obţinut din teren agricol sau adeverinţă din care să rezulte că nu se deţine teren agricol; adeverinţă de la Circumscripţia Financiară din care să rezulte venitul obţinut din alte activităţi (pentru ambii părinţi); declaraţie notarială care să ateste lipsa oricărui venit (acolo unde este cazul); adeverinţă de la fraţi, surori (elevi, studenţi), certificat de naştere de la fraţii preşcolari. Dosarele trebuie să conţină o anchetă socială din partea primăriei din localitatea de domiciliu. Venitul mediu net pe membru de familie nu trebuie să depăşească salariul minim pe economie, care în 2012 este de 700 de lei. Nivelul bursei sociale permanente, acordate pe un semestru, este de 250 de lei lunar. Studenţii integralişti pot depune până la datele amintite, la secretariatele facultăţilor, dosare de ajutor social sub forma unei mese de prânz la cantina universităţii, iar dosarele trebuie să conţină aceleaşi acte ca şi pentru bursa socială. Dosarele vor fi analizate de Comisia socială, urmând să fie supuse aprobării Senatului UAB. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea