Rămâi conectat

Actualitate

Burse de 2.000 de lei pe semestru, pentru elevii din familii cu venituri mici, dacă nu au mai mult de 10 absențe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din anul școlar 2018 – 2019, elevii care indeplinesc anumite conditii vor primi cate 4.000 de lei pe an. Este vorba despre elevii care provin din familii cu venituri mici.

„Este cel mai mare proiect care va fi implementat la nivelul Ministerului Educatiei Nationale Sunt propuse 200.000 de burse, cate 50.000 de burse pe semestru, in valoare de 2.000 de lei fiecare, insa nu tuturor, ci vor fi oferite elevilor care au promovat semestrul, care au mai putin de 10 absente si care au un venit pe membru de familie mai mic de 600 de lei”, a spus ministrul Educatiei, Valentin Popa, la prezentarea bilantului de sase luni de mandat.

Pana acum elevii beneficiau doar de bursele de ajutor social, de cate 70 de lei lunar, care se acorda, pe durata a 12 luni, copiilor ramasi fara parinti sau bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, sindrom de malabsorbtie grav, insuficienta renala cronica, astm bronsic, epilepsie, cardiopatie congenitala, hepatita cronica sau glaucom, precum si copiilor care provin din familii care nu realizeaza un venit mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie.

De asemenea, bursa „Bani de liceu” va creste de la 180 sa 250 de lei, iar plafonul de la 150 la 500 de lei pe membru de familie. Sprijinul financiar din cadrul programului „Bani de liceu” se acorda elevilor pe toata durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de acesti bani inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat. Si acest suport financiar este conditionat de prezenta la scoala, beneficiarii riscand sa piarda ajutorul daca acumuleaza mai mult de 20 de absente nemotivate intr-o luna.

Sursa:.portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea