Rămâi conectat

Curier Județean

Bursă a locurilor de muncă pentru deţinuţii din penitenciarul Aiud. Participă și 10 angajatori din judeţul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Penitenciarul Aiud organizează vineri, 29 noiembrie, o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate. Bursa se va desfăşura în incinta Penitenciarului Aiud şi este organizată în cadrul proiectului „Tranziția spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “la acţiune vor participa peste 50 de persoane private de libertate interesate de oportunităţile de muncă existente la ora actuală, 10 angajatori din judeţul Alba, din domenii diverse de activitate, şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Alba.

Bursa reprezintă primul contact al deţinutului care urmează să fie eliberat din penitenciar, cu un angajator. Acţiunea are ca scop sensibilizarea potenţialilor angajatori şi a comunităţii referitor la situaţia persoanelor condamnate sau care au executat pedepse privative de libertate. Se urmăreşte de asemenea stimularea participării persoanelor private de libertate la viaţa economică şi la viaţa în comunitate, atenuarea factorilor de risc ce conduc la marginalizarea şi excluderea socială a persoanelor aflate în detenţie sau care au executat pedepse privative de libertate, pregătirea persoanelor private de libertate în vederea susţinerii unui interviu de angajare, informare asupra locurilor de muncă şi cerinţelor angajatorilor.

Persoanele private de libertate participă încă din penitenciar la o serie de cursuri de calificare, iar stagiile de practică sunt realizate în ateliere de lucru organizate la nivelul penitenciarului. În prezent, un număr semnificativ de persoane private de libertate din cadrul penitenciarului Aiud lucrează în comunitate, integrarea în muncă fiind unul dintre factorii principali care contribuie la reintegrarea socială a persoanelor condamnate.

O acţiune similară a avut loc săptămâna trecută şi în Penitenciarul Târgu Mureş, la bursă participând 50 de persoane private de libertate şi 10 angajatori din judeţul Mureş.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea