Buletin de presă: Pe teritoriul României sunt 53 de persoane în carantină instituționalizată. Din cei 17 cetățeni infectați, 5 sunt vindecați. Ce măsuri s-au luat pentru evitarea răspândirii infecției

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Buletin de presă: Pe teritoriul României sunt 53 de persoane în carantină instituționalizată. Din cei 17 cetățeni infectați, 5 sunt vindecați. Ce măsuri s-au luat pentru evitarea răspândirii infecției

Potrivit unui buletin de presă, emis de Grupul de Comunicare Strategică, în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată în data de ieri, 9 martie, au fost adoptate următoarele măsuri privind pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus):

A fost aprobată suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație.

ELIT

A fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă de astăzi, 10 martie până pe 31 martie 2020.

De asemenea, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie a.c. sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.

Sunt sistate programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie a.c.

A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport.

Pentru evenimentele cu un număr de maxim 200 de participanți, nu este necesar să fie solicitat avizul direcției de sănătate publică.
Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.

Până astăzi, 10 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție. Aceștia sunt internați în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 9 martie, au fost înregistrate 280 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 2.376 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global, făcând precizarea că România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

Până la data de 9 martie 2020, au fost raportate 11 577 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fos înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

În Italia, sunt 7375 de cazuri confirmate, cu 1492 mai multe. Numărul persoanelor decedate este în creștere, cifra ajungând la 366. De asemenea, și numărul celor vindecați a ajuns la 727.

Cea mai afectată țară, din Europa, după Italia, este Franța, unde au fost înregistrate 19 decese, din totalul de 1126 de cazuri cofirmate, iar numărul persoanelor vindecate a fost de 12.

În Germania, nu s-a înregistrat niciun deces potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, din totalul de 902 de cazuri confirmate. Un număr de 18 persoane au fost vindecate.

Aproximativ 590 de cazuri confirmate au fost și în Spania, unde numărul deceselor a ajuns la 5, iar a celor vindecați a trecut de pragul de 30, fiind alte 2 cazuri de persoane care s-au vindecat.

În Regatul Unit, numărul persoanelor decedate, a ajuns la 3, din totalul de 273 de cazuri confirmate. De asemenea, au fost 18 cazuri care au reușit să se vindece de COVID-19.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419