Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bugetul UE pe 2012: „un pachet anticriz\“

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uniunea Europeană la o adevărată răscruce de drumuri. „În primul rând, propunem reduceri bugetare în mai multe sectoare administrative, de exemplu formarea personalului, publicaţiile, cheltuielile de deplasare şi cheltuielile cu birourile, pentru a menţine costurile interne la cel mai scăzut nivel; în al doilea rând, am făcut eforturi pentru a identifica domeniile bugetare care nu produc rezultatele scontate, pentru a redirecţiona fondurile către programe sau iniţiative care înregistrează rezultate concrete. În al treilea rând, am optat pentru investiţii în domenii care contribuie la creşterea şi dezvoltarea economică”, a spus Lewandowski.
Una dintre explicaţiile pentru creşterea bugetului este că UE trebuie să continue să plătească facturile pentru angajamentele lansate acum patru ani. „Întreruperea acestor plăţi ar pune statele membre, care se bazau pe banii UE când şi-au plătit beneficiarii, într-o situaţie dificilă, iar nerespectarea termenilor contractuali ar fi chiar ilegală”, se arată în motivarea Comisiei. Consiliul îşi va face publică poziţia cu privire la proiectul de buget în iunie, iar Parlamentul European, în octombrie. În cazul unui dezacord între cele două instituţii, Comisia Europeană va iniţia o procedură de conciliere. (A.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea