Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bugetul pentru 2014 al municipiului Aiud, dezbătut de primarul Josan. Investiţii în infrastructură, sănătate şi învăţământ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horatiu Josan05Primarul Horaţiu Josan a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă a PNL Alba despre principalele investiţii din municipiul Aiud, astfel o parte din buget va fi alocat în sistemul de infrastructură, în sănătate şi învăţământ. Întrucât Spitalul Municipal din Aiud deserveşte unei populaţii mult mai mari decât cea a municipiului, Josan doreşte ca şi cotizarea să se facă la fel, situaţia fiind asemănătoare cu a Spitalului din Câmpeni „Trebuie să fie un algoritm corect prin care fiecare să cotizeze”. Horaţiu Josan a vorbit şi despre situaţia reparaţiilor la clădirea Colegiului Naţional „Bethlen Gabor” cât şi despre reabilitarea Primăriei Aiud.

Lucrările de reparaţii la clădirea Colegiului Naţional „Bethlen Gabor”, avansează constant, la fel şi lucrările de intervenţii urgente-etapa I la Cetatea Aiudului, cu fonduri câştigate de primărie de la Guvernul României. Investiţiile în lucrările de izolare termică, respectiv reparaţii la Spitalul Municipal şi la unităţile de învăţământ au fost şi în ultimul an considerabile. Este momentul ca primăria municipiului Aiud să arate altfel ca şi suprafaţă, dar şi activitate. Nu neglijăm investiţiile pentru învăţământ, în acest an vrem să demarăm investiţiile pentru Titu Maiorescu” a declarat Horaţiu Josan.

Primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan are ca şi obiectiv în anul 2014 reabilitarea străzilor din zona centrală, mai ales strada de la ieşirea din Aiud spre Măgina, „importantă nu doar pentru locuitorii municipiului Aiud”.

Se lucrează într-un ritm susţinut şi trebuie spus că programul are şi o a doua etapă, în cadrul căreia sunt cuprinse reţelele de canalizare din localităţile Ciumbrud şi Sâncrai, precum şi reţeaua de apă potabilă pentru localităţile Gârbova de Jos şi Măgina. Lucrările la reţelele de utilităţi provoacă, un disconfort general, dar, pe de altă parte, sunt necesare. Cât despre asfaltarea străzilor, aşa cum am procedat dintotdeauna, ea urmează să se desfăşoare etapizat, după încheierea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare”, a mai spus primarul.

Consilierii locali din Aiud vor dezbate bugetul pentru 2014, duminică de la ora 14.00. Primarul Josan s-a arătat nemulţumit de faptul că unii consilieri nu votează nici unul din cele 28 sau 33 de proiecte de pe ordinea de zi, şi dacă va fi cazul „le intentez procese în instanţă. Nu pot să stea lucrurile în aer”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea