Bugetul județului Alba, rectificat pozitiv cu aproape 100 de mii de euro. Colectare mai bună decât în 2013

Contribuabilii din județul Alba, persoane fizice și juridice, au contribuit cu mai mulți bani în a prima parte a acestui an, raportat la aceeași perioadă din 2013. Astfel, bugetul local al județului Alba a fost rectificat joi, 31 iulie, în sens pozitiv, cu 400 de mii de lei (circa 90 de mii de euro).

Suma rectificată, respectiv creşterea sumelor încasate de Consiliul Județean Alba în prima parte a anului, este nesemnificativă raportată la valoarea totală a bugetului județean, de 279.808 de mii lei (circa 64 de milioane de euro), însă poate fi interpretată ca un indicator al sfârșitului perioadei de recesiune economică a județului. Asta în condițiile în care tendința pozitivă se va păstra până la finele anului.

ELIT

Suma de 400 de mii de lei reprezintă o încasare peste cea preconizată la „cotele defalcate din impozitul pe venit”, respectiv impozitul pe venit (cota unică de 16%) pe care fiecare contribuabil din Alba – salariat, pensionar, societate comercială, etc – este obligată să le plătească la stat.

Veniturile din “cotele defalcate din impozitul pe venit” reprezintă una dintre principalele surse de venituri ale unităţilor administrativ-teritoriale în totalul veniturilor proprii.

Mihail David - 2020

În urma realizării veniturilor suplimentare, consilierii județeni au fost în unanimitate de acord să suplimenteze sumele pentru „învăţământul preuniversitar de stat – învăţământ special”; Sprijinul financiar pentru construirea, reabilitarea şi repararea lăcaşurilor de cult; Sprijinul financiar pentru acţiunile des tâşurate pentru activităţi educativ – sportive; Alte acţiuni in domeniul culturii, recrerii si religiei; Activitatea Mediu; Activitatea Transporturi; Activitatea Turism; Direcţia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor Alba; Spitalul Judeţean de Urgenta Alba lulia; Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud; Muzeul National al Unirii Alba lulia; Centrul de Cultura Augustin Bena Alba; Camera Agricola Judeţeana Alba; Direcţia Judeţeana de Dezinsecţie si Ecologizare Mediu Alba.”

Bugetul de stat, pe minus în ceea ce privește încasarea impozitului pe venit

Nu la fel de bine stă bugetul de stat, care potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe privind rectificarea bugetului arată că, în primul semestru din 2014, încasările din impozitul pe venit au fost cu 1 miliard de lei mai mici decât se programaseră.

Cifrele confirmă astfel faptul că rectificarea nu a fost pozitivă, aşa cum a declarat premierul Victor Ponta, de vreme ce încasările nu au fost realizate, scrie capital.ro

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...