Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bugetul județului Alba, rectificat pozitiv cu aproape 100 de mii de euro. Colectare mai bună decât în 2013

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contribuabilii din județul Alba, persoane fizice și juridice, au contribuit cu mai mulți bani în a prima parte a acestui an, raportat la aceeași perioadă din 2013. Astfel, bugetul local al județului Alba a fost rectificat joi, 31 iulie, în sens pozitiv, cu 400 de mii de lei (circa 90 de mii de euro).

Suma rectificată, respectiv creşterea sumelor încasate de Consiliul Județean Alba în prima parte a anului, este nesemnificativă raportată la valoarea totală a bugetului județean, de 279.808 de mii lei (circa 64 de milioane de euro), însă poate fi interpretată ca un indicator al sfârșitului perioadei de recesiune economică a județului. Asta în condițiile în care tendința pozitivă se va păstra până la finele anului.

Suma de 400 de mii de lei reprezintă o încasare peste cea preconizată la „cotele defalcate din impozitul pe venit”, respectiv impozitul pe venit (cota unică de 16%) pe care fiecare contribuabil din Alba – salariat, pensionar, societate comercială, etc – este obligată să le plătească la stat.

Veniturile din “cotele defalcate din impozitul pe venit” reprezintă una dintre principalele surse de venituri ale unităţilor administrativ-teritoriale în totalul veniturilor proprii.

În urma realizării veniturilor suplimentare, consilierii județeni au fost în unanimitate de acord să suplimenteze sumele pentru „învăţământul preuniversitar de stat – învăţământ special”; Sprijinul financiar pentru construirea, reabilitarea şi repararea lăcaşurilor de cult; Sprijinul financiar pentru acţiunile des tâşurate pentru activităţi educativ – sportive; Alte acţiuni in domeniul culturii, recrerii si religiei; Activitatea Mediu; Activitatea Transporturi; Activitatea Turism; Direcţia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor Alba; Spitalul Judeţean de Urgenta Alba lulia; Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud; Muzeul National al Unirii Alba lulia; Centrul de Cultura Augustin Bena Alba; Camera Agricola Judeţeana Alba; Direcţia Judeţeana de Dezinsecţie si Ecologizare Mediu Alba.”

Bugetul de stat, pe minus în ceea ce privește încasarea impozitului pe venit

Nu la fel de bine stă bugetul de stat, care potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe privind rectificarea bugetului arată că, în primul semestru din 2014, încasările din impozitul pe venit au fost cu 1 miliard de lei mai mici decât se programaseră.

Cifrele confirmă astfel faptul că rectificarea nu a fost pozitivă, aşa cum a declarat premierul Victor Ponta, de vreme ce încasările nu au fost realizate, scrie capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea