Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Bugetele programului Casa Verde Fotovoltaice s-au epuizat în doar câteva minute. Precizări ale AFM în urma unor acuzații de fraudă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Bugetele programului Casa Verde Fotovoltaice s-au epuizat în doar câteva minute. Precizări ale AFM în urma unor acuzații de fraudă

Platforma informatică dedicată Programului Casa Verde Fotovoltaice este programată să pornească automat la data și la ora la care încep înscrierile pentru fiecare regiune în parte şi nu există posibilitatea înregistrării în prealabil a unor dosare în baza de date, conform Administraţia Fondului pentru Mediu.

Precizările AFM vin în urma unor acuzații din mediul online privind suspiciuni asupra unor tentative de fraudă prin înscrieri preînregistrate în sistem, după ce fondurile alocate pe regiuni s-au epuizat în câteva minute.

„Proiectarea, dezvoltarea, testarea şi implementarea unui sistem informatic care să permită gestionarea şi simplificarea activităţilor privind înscrierea solicitanţilor au fost realizate exclusiv de angajaţii Administraţiei Fondului pentru Mediu pe o infrastructură de tip cloud, proprietate a unui provider de cloud public, în vederea eficientizării, monitorizării şi realizării de situaţii privind evoluţia programului, pe baza datelor şi rapoartelor existente în cadrul aplicaţiei.

Aplicaţia informatică este programată să pornească automat la datele în care încep înscrierile pentru fiecare regiune, la ora 10:00:00, neexistând posibilitatea înregistrării în prealabil a unor dosare în baza de date. În plus, cloud-ul public folosit permite auditarea tuturor tranzacţiilor la nivel de baze de date, astfel se pot vedea toate operaţiunile efectuate pe acestea.

Folosirea roboţilor de automatizare este interzisă, fiind pregătiţi la nivel de aplicaţie cu o serie de măsuri specifice cum ar fi codul CAPTCHA de la pasul 4 şi monitorizarea în timp real. De asemenea, se efectuează intern o serie de analize specifice de tip forensic cu scopul de a identifica dacă au fost folosite astfel de programe informatice, după fiecare închidere de sesiune ca urmare a epuizării fondurilor disponibile”, se arată într-un comunicat AFM, transmis vineri.

Potrivit sursei citate, pentru a face faţă volumului istoric de accesări, componentele aplicative ale soluţiei, cât şi serviciile dependente au fost scalate corespunzător şi acoperitor pentru traficul anticipat, fiind folosite 15 platforme virtualizate.

„În momentele de încărcare maximă, resursele de calcul, pentru toate instanţele, au presupus aproximativ 120 vCPU (procesoare virtuale), 480 GB de memorie RAM, cu posibilitatea scalării live la 30 de platforme virtualizate, cu o memorie RAM de 608 GB şi 304 vCPU, dacă situaţia o impunea”, mai precizează AFM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea