Rămâi conectat

Ştirea zilei

Buget de 170.000 de euro pentru Alba Fest 2016. ”Programul are de toate; mai mult și mai bine de atât în momentul de față nu se poate”

Publicat

în

alba festAlba Fest 2016 are un buget de circa 170.000 de euro, dintre care 70.000 provin de la sponsori, iar restul reprezintă contribuția municipalității. Potrivit purtătorului de cuvânt al municipiului Alba Iulia, Mihai Coșer, programul ”are de toate” și în momentul de față ”mai mult și mai bine de atât nu se poate”.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au spus că în perioada Zilelor Orașului, 27-29 mai, locurile de cazare pe Booking sunt ocupate în proporție de 100 la sută.

Punctul forte al Festivalului va fi probabil, pentru majoritatea, sâmbătă, când în Piața Cetății vor concerta Willy William, Inna și James Arthur, artiști care, după cum se știe, nu sunt deloc ieftini. Willy William este pentru prima dată în Transilvania. Nu putem preciza care a fost prețul pentru prestațiile individuale deoarece astfel de contracte sunt confidențiale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Coșer nu este un fan declarat Ina și Willy William. ”Nu aș ști să vă spun mare lucru despre el, nu e în zona mea de confort, nu sunt cu el în căști în fiecare zi (…) Nici despre Ina nu vă pot spune că simt o incandescență în interiorul meu”.

Pentru Alba Fest 2016, de la Consiliul Local Alba Iulia s-a alocat suma de 450.000 de lei. Coșer a spus că bugetul a fost întregit, cu 70.000 de euro, de cei care ”au dus mâna la buzunar și nu au simțit arici în el”.

Mihai Coser01”Programul are de toate, pur și simplu mai mult și mai bine de atât în momentul de față nu se poate și nici nu ne dorim să obținem absolutul din zona aceasta. Este o invitație clară pentru toată lumea. Alba Fest înseamnă ÎMPREUNĂ, perceput în zeci și diverse forme”, a spus Coșer.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia a adăugat că administrația locală a mărit taxa pentru comercianți în cadrul Festivalului, la 100 de lei pe metru pătrat.

”Sunt (n.r. oameni care dau banii aceștia) exact cei care trebuie și care și-au organizat un business sănătos. Și care au ceva de oferit. Noi avem și o geometrie a încasărilor de anul trecut, știm vârfurile, știm tot ce s-a întâmplat și acest lucru ne-a determinat să impunem o selecție firească”, a spus Coșer.

În prima zi de Alba Fest, vineri, de la ora 19.30, urcă direct din topuri, pe AF Stage, headlinerii celor mai cunoscute festivaluri din țară: Antonia, Carla’s Dreams, Fely Donose, Adda, Nicoleta Nucă și trupa Maxim.

Ultima zi de Alba Fest, duminică, este dedicată folclorului românesc și evenimentelor pentru cei mici. Iubitorii de folclor vor avea ocazia să-și asculte interpreții de muzică populară preferați, iar copiii se vor distra cu Gașca Zurli.

PROGRAM ALBA FEST 2016

JOI, 26 mai 2016

10:00   CONFERINȚA „DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ”, PARTICIPĂ SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Sala multimedia

13:00   CONFERINȚA „DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ”, SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU – Universitatea „1 Decembrie 1918”, Sala Senatului

18:00   MEMORIA URBIS, ANUL II – Vernisaj expoziție fotografie – Muzeul Principia

19:00   BACALAUREAT, REGIA CRISTIAN MUNGIU – Proiecție film – Casa de Cultură a Sindicatelor

VINERI, 27 mai 2016

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

19:00   SPECTACOL GARDA APULUM – PRIMUL RĂZBOI DACO-ROMAN – Reenactment Antic – Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina

19:30   CONCERTE – Adda, Antonia, Maxim, Carla’s Dream, Feli, Nicoleta Nucă/ Scena Piața Cetății

00:00   AFTER PARTY – Club Stage

SÂMBĂTĂ, 28 mai 2016

09:30   PARADA ABSOLVENŢILOR UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA – Traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii

10:00   CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2015 A UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA – Scena Piaţa Cetăţii

10:00   CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA FOTBAL – Turneu de fotbal – Baza sportivă Ampoi II

11:00   URBIS GRATES – Decernare diplome de excelenţă / Muzeul Principia

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

16:00   CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE – Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

17:00   JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG – Animație stradală pentru copii / Pietonala Mihai Viteazul

19:00   CONCERTE – Willy William, Inna, James Arthur, warm-up: Mooving Elements / Scena Piața Cetății

22:15   CLASSIC & FRESH FOR ALBA FEST – Spectacol de artificii

00:00   AFTER PARTY – Club Stage

DUMINICĂ, 29 mai 2016

09:00   CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE – Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

10:00   JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG – Animație stradală pentru copii / Piața Cetății

11.00   GAȘCA ZURLI – ANIMALE COLORATE – Spectacol pentru copii / Scena Piața Cetății

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

18:00   CONCERTE – Ansamblul Profesionist „Mureșul”, Veta Biriș, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu și Ansamblul „Icoane”, Laura Lavric, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu – acompaniază Ansamblul „Jidvei România” / Scena Piața Cetății


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 28 – 29 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 28 – 29 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Publicat

în

Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Unul dintre cele mai importante momente din istoria României s-a reconstituit azi la amiază, în prezența conducerii administrației publice din Câmpeni, cu ocazia promovării actului de la 15 octombrie 1922, când au fost încoronați la Alba Iulia, ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul primăriei, instituțiilor de cultură din Câmpeni și a Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, a captat interesul a sute de spectatori în „Piața Avram Iancu” din centrul orașului, printre care s-au regăsit în majoritate elevi și preșcolari, cât și locuitori ai zonei, reprezentanți ai administrației publice locale și chiar turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin acest demers, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia promovează actul de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria, sub forma inedită, a reconstituirii istorice. Astfel, în perioada 26 mai – 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, fac un tur prin câteva localități din Munții Apuseni pentru a ține o adevărată lecție de istorie vie, intitulată sugestiv „Povestea Încoronării”: ieri la ora 16:00 a fost la Abrud, mâine, 28 mai, la 11:30, va fi la Avram Iancu, iar duminică, 29 mai, la ora 13:00, la Albac.

În timpul reconstituirii, spectatorii i-au văzut pe regele Ferdinand și regina Maria, personalitățile prezente atunci la Alba Iulia, precum Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care a înmânat regelui coroana de oțel, Mihail Orleanu, președintele Senatului, generalul francez, Henri Mathias Berthelot sau ofițeri români care au purtat hlamidele regale.

În programul evenimentului s-a regăsit și expoziție stradală dedicată Încoronării, expusă lângă Muzeul și Biblioteca Orășenească „Avram Iancu” Câmpeni, iar la finalul reconstituirii s-a desfășurat o sesiune de fotografii cu personajele de acum 100 de ani.
Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști

Publicat

în

FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro, 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare