Rămâi conectat

Actualitate

Brățările electronice destinate agresorilor vor fi folosite începând cu 2022. Sistemul, implementat în trei și județe și în Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Brățările electronice destinate agresorilor vor fi folosite începând cu 2022. Sistemul, implementat în trei și județe și în Capitală

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat faptul că brățărole electronice pentru agresori vor fi folosite peste nouă luni. Acesta a mai precizat că este vorba despre un proiect pilot care va fi implementat în trei județe și în București, arată DCNEWS.ro.

Guvernul a aprobat, miercuri, 12 ianuarie, operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, în conformitate cu prevederile legii aprobate anul trecut. Prin investiția aprobată de miniștri, vor fi cumpărate sisteme informatice, aplicații și echipamente de comunicații.

„Suma prevăzută este de 32 de milioane, care va asigura, pentru început, achiziția a 964 de kituri de monitorizare și a infrastructurii hardware și software pentru următorii trei ani. Până în anul 2025, efortul bugetar va include achiziția unui număr total de 15.000 de kituri pentru monitorizarea electronică”, a explicat Lucian Bode.

Sistemul va fi implementat în trei județe și în Capitală. Primele brățări vor fi folosite spre finalul anului

De menționat că sistemul va fi implementat în trei județe și în Capitală. „După ce realizăm această aceste achiziții, vom operaționaliza acest proiect în trei județe și în municipiul București. Încă nu am luat o decizie. Sunt mai mulți factori care vor concura la o decizie.

Vrem să avem, pe de o parte, județe cu un număr ridicat de astfel de situații. În același timp, vrem să vedem și cum ne descurcăm cu semnalul în zone îndepărtate, vom lua cu siguranță un județ de la granița României și sunt mai mulți factori care vor concura la decizia finală pe care noi o vom prezenta public”, a adăugat ministrul Lucian Bode.

„Cu siguranță, vom avea acest proiect pilot implementat în a doua parte a anului 2022”, a precizat ministrul de Interne.

Potrivit statisticii, aproape 45.000 de cazuri de violență în familie au fost înregistrate în România în primele 11 luni ale anului 2021, notează Mediafax.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea