Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Brățara „Butonul Roșu”: Cum funcționează și cui îi este destinat dispozitivul care va fi livrat de poștași

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Brățara „Butonul Roșu”: Cum funcționează și cui îi este destinat dispozitivul care va fi livrat de poștași

Sistemul de alertă Butonul Roșu este un serviciu suplimentar celui de urgență 112. Acest serviciu este destinat persoanelor în vârstă care locuiesc singure, precum și celor cu risc medical sau care se află în localități izolate din România.

Poșta Română a devenit partener în dezvoltarea acestui sistem, fiind cea care se ocupă de distribuția dispozitivelor la nivel național. Această brățară va ajuta abonații la serviciul Butonul Roșu să primească asistență personalizată în cazul unei urgențe medicale.

„Dezvoltatorii platformei dedicate care pun la dispoziţie Butonul Roşu, Teleasistenţă Group, au iniţiat colaborarea cu Poşta Română întrucât compania dispune atât de resursă umană extinsă pe tot teritoriul ţării, cât şi de o reţea teritorială vastă care poate răspunde nevoilor de extindere, la nivel naţional, a serviciilor de asistenţă Butonul Roşu”, se menţionează în comunicatul transmis de Agerpres.

Potrivit comunicatului, abonatul va trebui să apese butonul de SOS, astfel că dispozitivul mobil va fi localizat prin GPS, iar beneficiarul este identificat. Ulterior, Dispeceratul Medical de Urgență va primi acces la datele medicale ale pacientului, fiind declanșat protocolul de urgență personalizat care include și informarea familiei, iar în cazul unei urgențe medicale, este apelat serviciul 112.

Raportat la gravitatea situației, dispecerul va iniția o procedură care va indica acținile necesare pentru ca pacientul să primească îngrijirile medicale necesare. Abonatul serviciului este monitorizat în permanență până când pericolul nu mai există.

„Butonul Roşu este potrivit oricărei persoane, ca serviciu de prevenţie şi securitate personală, dar în mod deosebit este indicat oamenilor singuri sau izolaţi, pensionarilor sau vârstnicilor, bolnavilor cronici, persoanelor cu dizabilităţi, pacienţilor externaţi/operaţi, pacienţilor din studii clinice, copiilor care rămân singuri acasă, viitoarelor mame şi persoanelor expuse profesional unor riscuri asociate”, precizează sursa citată.

Acest serviciu a fost implementat în București în anul 2015 de către Crucea Alb Galbenă România, serviciu de care beneficiau 300 de persoane în vârstă. Ulterior, a fost extins și în alte localități, numărul de abonați ajungând la 400 de persoane.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea