Rămâi conectat

Actualitate

ALERTĂ InfoCons: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri. Ce cantitate de zaharuri conțin

Ziarul Unirea

Publicat

în

InfoCons trage un semnal de alarmă, înainte de 8 martie, cu privire la bomboanele găsite pe rafturile magazinelor din România.

Bomboanele oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri, arată o atenționare InfoCons. În plus, cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g la 100 grame de produs.

InfoCons a realizat un studiu pe bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.

Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 și 10:

– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;

– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;

– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;

– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;

– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;

– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;

– 12% din produse au 4 aditivi alimentari;

– 12% din produse au 3 aditivi alimentari;

– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;

– 48% din produse au 1 aditiv alimentar;

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:

– toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322)

– 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);

– 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330).

Din punctul de vedere al ingredientului principal:

– 70.63 % au ca prim ingredient zahărul;

– 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;

– 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;

– 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;

– 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao

– 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aromă.

Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.

Din punctul de vedere al conținutului de cacao:

– 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao

Cantitatea de substanță uscată de cacao variază între: 82 % – 23 %

Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs.

Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportată la 100 grame de produs.

Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportată la 100 grame de produs.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor Începutul lui 2025 aduce vești bune pentru unii pensionari care ar putea primi un venit mult mai mare – 2.240 de lei. Mai exact, anul viitor ar urma să aibă loc două majorări. Pensiile ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea