Rămâi conectat

Actualitate

BNR pune frână creditării: De la 1 iulie, gradul de îndatorare nu va mai putea depăși 50 de procente din venit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BNR vrea să limiteze creditarea și intenționează să limiteze drastic gradul de îndatorare a populației pentru creditele ipotecare și de consum.

Cei mai afectați ar urma să fie românii cu venituri mici. De la 1 iulie, băncile ar putea fi obligate să acorde credite în condiții mai stricte. În prezent gradul de îndatorare acceptat ajunge și la 70% la creditarea ipotecară, în funcție de bancă.

După 1 iulie, dacă o persoană va dori să ia un credit în lei pentru achiziția unui apartament, rata lunară pe care aceasta o va avea de plătit nu va mai putea depăși 50% din venituri, iar în cazul creditelor de consum procentul de îndatorare nu va mai putea depăși 30.

BNR ia această măsură pentru a evita supraîndatorarea populației și o situație ca cea din 2008-2009, când, din cauza crizei, veniturile au scăzut brusc, iar oamenii au avut dificultăți în a a achita creditele.

Măsura BNR va tempera piața imobiliară care a reînceput să dea semne de încălzire. Numărul proiectelor imobiliare este în creștere semnificativă și la fel și prețurile percepute de dezvoltatori.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea