Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bloc uriaș în cartierul Costache Negruzzi din Alba Iulia, P+4 și P+5 prin derogare de la regimul de construcție al zonei. Proiect pe ordinea de zi a CL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bloc uriaș în cartierul Costache Negruzzi din Alba Iulia, P+4 și P+5 prin derogare de la regimul de construcție al zonei. Proiect pe ordinea de zi a CL

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind construcția unor locuințe colective P+4 și P+5, într-o zonă cu regim de construcție de P+3, din cauza numărului mare de case din acea zonă.

Vecinii direcţi au fost notificați prin poștă pentru a fi informați cu privire la documentaţia urbanistica ce urmeaza a fi dezvoltata in imediata vecinătate si pentru a fi invitați la sediul primăriei in scopul completării declaraţiei de acord, după cum urmeaza:

C.L., conform invitaţiei la care s-a anexat notificarea și declaraţia de exprimare a acordului cu privire la documentaţia propusa, precum si planşa de reglementari urbanistice

Asociaţia de Proprietari E.V., conform invitaţiei la care s-a anexat notificarea si declaraţia de exprimare a acordului cu privire la documentaţia propusa, precum si planșa de reglementări urbanistice

M.A., conform invitaţiei la care s-a anexat notificarea si declaraţia de exprimare a acordului cu privire la documentaţia propusa, precum si planşa de reglementari urbanistice

D-na M.S., în calitate de proprietar casă pe strada Costache Negruzzi a formulat o sesizare referitoare la documentaţia propusa, transmisa si inregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia prin care solicită clarificări privind regimul de înălțime și locurile de parcare.

În data de 12.12.2022 proiectantul a transmis răspunsul prin care își exprimă punctul de vedere privind sesizarea.

Se precizează referitor la regimul de înaltime ca varianta 1 respectă reglementaile urbanistice în vigoare, iar pentru varianta 2 s-a cerut derogare în baza avizului de oportunitate, conform procedurii legale din Legea 350/2001, art.32.

Cu privire la circulaţie se menţionează că infrastructura de transport a fost dimensionată la faza PUG, pentru a asigura capacitățile de trafic în concordanță cu posibilitățile de mobilare a zonelor reglementate.

Se arată că în scenariul 1, conform regelementariior din PUG, se pot asigura 177 spații locative și s-a decis păstrarea numărului de apartamente și în scenariul 2 pentru a nu suprasolicita infrastructura.

Proiectantul precizează ca a monitorizat constant traficul pe strada Costache Negruzzi inca din anul 2018 de când s-a început construcția celor cinci locuințe colective cu 86 de unități locative ale aceluiași beneficiar, finalizate și date în funcțiuni și nu a sesizat probleme.

Răspunsul a fost comunicat doamnei M.S. Ca urmare a comunicării răspunsului proiectantului, d-na M.S. precizează că își menține părerea comunicată inițial.

În scopul asigurării unei dezvoltări urbane durabile şi integrate a Municipiului Alba Iulia, cu respectarea prevederilor Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a Ordinului nr. 233/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001, prin prezentul proiect de hotărâre se propune Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia:

Aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru: „REGLEMENTARE ZONA LOCUINŢE COLECTIVE SI ZONA DOTĂRI/SERVICII” – Municipiul Alba Iulia, Strada COSTACHE NEGRUZZI, FN, Judeţul Alba, C.F. nr. 114073,113665, 113119, 92018,106983,106982, Alba Iulia, elaborat la iniţiativa SC ALMAX GROUP SRL, cu propunerile de organizare urbanistică a amplasamentului studiat şi reglementările specifice, conform documentaţiei de urbanism anexate.

În prezent suprafaţa de teren propusă spre detaliere este formată din mai multe parcele cu categorie de folosinţă arabil, curţi construcţii, conform C.F. nr. 114073, 113665, 113119, 92018, 106983, 106982 Alba Iulia; suprafaţă care nu este reglementată urbanistic corespunzător investiţiei dorite astfel că este necesar elaborarea unui P.U.Z.

Suprafaţa de teren propusă este în prezent reglementată prin P.U.G. aprobat cu H.C.L. 158/2014 ca zone:

MA3 – zona mixta în afara ariei protejate subzona mixta cu regim de construire continuu, discontinuu sau punctual şi înălţimi maxime de P+3 niveluri.

Planul urbanistic propune detalierea reglementărilor pentru a permite construirea unei complex de de locuinţe colective cu o zona mixtă aferentă serviciilor complementare locuirii, respectiv grădiniţă şi spaţii administrative, spaţii de servicii, birouri.

Se solicită creşterea regimului de înălţime de la P+3 la P+4 cu zone punctuale de P+5.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea