Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Blaj TeaM 18 continuă: Atelier de film, comedie romantică și spectacol, în săptămâna 4-10 septembrie. Programul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spectacolele de teatru și film, dezbaterile și atelierele de creație pentru tineri continuă în a doua săptămână a proiectului Blaj TeaM 18 – Teatru și Memorie 1918-2018, proiect de educație prin cultură cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Joi, la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu”, în prezența regizorului Nap Toader, va fi proiectată comedia romantică Nuntă în Basarabia, iar sâmbătă, 9 septembrie, la Catedrala Sfânta Treime din Blaj, Francesco Agnello, compozitor și percuționist francez cunoscut pentru colaborarea cu Peter Brook și Eugenio Barba, vă invită, alături de actorul Gerard Rouziers, la un spectacol de o mare simplitate despre Charles de Foucauld.

În perioada 4-10 septembrie, Mica Romă își deschide porțile pentru tineri și artiști din România și din străinătate, care vor participa la un atelier de film. Regizorul Nap Toader, cunoscut pentru filmele „Italiencele”, „Nuntă în Basarabia” și „Bypass 03”, va rămâne alături de Effie Weiss și Amir Borenstein, doi artiști video din Belgia, să descopere orașul împreună cu tineri liceeni din Blaj, București, Brașov, Cluj, Baia Mare și Chișinău. Un grup de 18 tineri sunt invitați să transpună în imagine poveștile lor sau cele pe care le dezvăluie orașul de la confluența celor două Târnave, sub îndrumarea echipei de artiști. Micile producții vor fi prezentate publicului în data de 14 septembrie, de la ora 19:30, la Liceul Sfântul Vasile, urmând Sibiu, în 15 septembrie, și Cluj, în 16 septembrie.

Effie Weiss și Amir Borenstein sunt un duo artistic care lucrează împreună din 1999. Ca traineri au coordonat peste 25 de ateliere, din care o treime în România, având ca participanți de la copii în situații de risc, în ateliere organizate de UNICEF, până la studenți la fotografie sau arte plastice (UAP București, 2007; Astra Film Sibiu 2007, UBB Cluj, 2007; Academia de Artă Timișoara 2007; UAP, București 2009). Ca artiști vizuali, lucrările lor trec de la video, la performance și de la film documentar de autor, la proiecte participative expuse în muzee și centre de artă contemporană din Europa și Israel. Interesul pentru un atelier la Blaj le-a fost trezit de provocarea întâlnirii cu un grup divers de tineri din toată țara, dar și de frumusețea acestui loc retras, și totuși, atât de central și de european prin istoria lui.

Programul complet Blaj TeaM 18 – Teatru și Memorie 1918-2018  îl găsiți pe pagina de facebook blajteam18, un proiect de educație prin cultură organizat de Signis România și Primăria Blaj, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Fundația Renovabis, Germania.Parteneri Asociația Culturală Replika, Teatrul Bis, Liceul Sfântul Vasile, Colegiul Național I.M. Clain, Caritas Blaj și Radio Blaj.

PROGRAMUL 4-10 Septembrie

07.09.2017, ora 18:30

Nuntă în Basarabia de Nap Toader, cu Vlad Logican și Victora Bobu

Centrul cultural „Iacob Mureșianu”, Blaj – proiecție în prezența regizorului

09.09.2017, ora 18:30

Charles de Foucauld de Francesco Agnello

cu Gerard Rouziers și Francesco Agnello

Catedrala Sfânta Treime, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea