Blaj, cel mai mic oraș din România care va avea o sală polivalentă, unde ar încăpea 10% din localnici: ”Va fi una dintre cele mai frumoase din țară”

În orașul Blaj se va construi o sală polivalentă de peste 2.000 de locuri, în care vor încăpea 10% din numărul locuitorilor, investiția ridicându-se la 32 de milioane de lei. Decizia s-a luat deoarece sala de sport în care joacă echipa de volei feminin, campioana României, a devenit neîncăpătoare.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că ”blăjenii au fost întotdeauna mari iubitori de sport” și îl ”tot întreabă când începe construcția”, fiind nemulțumiți că echipa de volei își desfășoară meciurile de acasă din Liga Campionilor la Sibiu, deoarece sala din localitate nu îndeplinește condițiile necesare unei astfel de competiții.

”Avem un contract cu Federația Română de Volei prin care, în următorii cinci ani, după ce va fi gata, o punem la dispoziție gratis pentru toate meciurile loturilor naționale. Și celelalte echipe din județ, de handbal, de baschet, vor juca la Blaj meciurile din cupele europene. Am luat decizia înființării ei având în vedere că avem această echipa mare, că oamenii iubesc acest sport. Dacă la Alba Iulia exista sală polivalentă nu mai făceam. Suntem cel mai mic oraș din România care va avea o sală polivalentă. La dimensiunea ei, va fi una dintre cele mai frumoase din țară”,  a spus primarul din Blaj.

Sala va avea peste 2.000 de locuri, iar în ea nu se vor organiza doar activități sportive, respectiv meciuri de volei, baschet, handbal, box, dar și expoziții, concerte, spectacole, târguri sau expoziții. De asemenea, în aceeași clădire va mai fi construită o sală pentru antrenamente sportive. La ieșire din clădire se va amenaja un parc pentru sport în aer liber, plimbări cu bicicleta, role sau skateboard.

Licitația pentru construcția se va face în această primăvară, urmând să fie finalizată în circa doi ani de la începerea lucrărilor.

Jumătate din investiție, care se ridică la circa 32 de milioane de lei, va fi suportată de Consiliul Județean Alba, consilierii aprobând finanțarea în ultima ședință, iar ceilalți bani vor fi puși la dispoziție de primărie.

Echipa de volei feminin a orașului a cucerit anul trecut pentru al treilea an consecutiv titlul de campioană a României, obținând rezultate foarte bune, an de an, și în cupele europene. La unele meciuri din campionat, care se dispută pe teren propriu, nu toți susținătorii își găsesc locuri în sală deoarece oameni vin din tot județul.

Orașul Blaj, care are 20.800 de locuitori, este unul dintre cele mai frumoase din județul Alba, fiind denumit de marele poet Mihai Eminescu ”Mica Romă”. În ultimii ani, orașul s-a dezvoltat foarte bine și din punct de vedere economic după ce mai multe firme, inclusiv străine, au deschis aici fabrici.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

9 Comentarii

Albaiulian 29 martie 2018 at 18:24

Aloooooo Hava se aude ??????!!!!! Cica smart city si stupid people cine te mai alege

Unu din Alba 29 martie 2018 at 23:49

Cel mai rusinos moment pt. Jud. Alba si aplauze pt. BLAJ! Incredibil , se construieste polivalenta la Blaj si la noi Alba Iulia nu se face nimic pt. ca e acest Hava care nu il intereseaza decat firmele lui gen Elis Pavaje. Parca Blajul e resedinta de judet nu Alba Iulia INCREDIBIL!! JOS CU HAVA!!

Costelis 30 martie 2018 at 9:32

Daca s-ar face cu pavele marca Elis….am fi avut demult!!

toma 30 martie 2018 at 11:21

Bravo dom primar. Daca prin bunavointa dumneavoastra ati putea sa-l consiliati, putin, si pe Hava-l nostru, ca a ramas blocat pe havele….dar fara bani, că asta nu stie decat sa ia.

DIDEL 30 martie 2018 at 11:47

Felicitari domnule primar pentru tot ceea ce faci pentru Blaj.
Un sincer bravo si cat mai multe realizari.

andrada 30 martie 2018 at 12:52

Acum este momentul Blajului. Ani de zile, a fost faultat in favoarea resedintei, Alba -Iulia. Acum e timpul si pentru altii. Poate se exagereaza putin cu aceasta sala la Blaj, dar trebuie facut ceva si pentru acest oras, care arata intr-adevar cochet, dupa foarte multi ani de delasare.

metropolitan 30 martie 2018 at 13:34

Alooooooo, Hava?!?!?!?!?

albaiulian 30 martie 2018 at 13:39

Este foarte CLAR orașul Alba Iulia e moarte!!!! La naiba cu Hava!!!

Bosch va investe noua o fabrica masina de spalat la Siemens?!?! Ce faci, Hava????? In Alba Iulia, ZERO industria !

ciprian bogdan 31 martie 2018 at 9:41

felicitari domnului primar si doamnei viceprimar care fac o treaba excelenta la blaj. un model pentru judetul nostru . mult succes in toate activitatile !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...