Rămâi conectat

Actualitate

BLAJ: Bărbat surprins de jandarmi în timp ce sustrăgea lemne din Pădurea Mănărade

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din municipiul Blaj riscă un dosar penal pentru furt calificat, după ce a fost surprins de jandarmi în timp ce sustrăgea lemn pentru foc din Pădurea Mânărade.

Bărbatul conducea un atelaj cu tracţiune animală şi a fost observat la sfârşitul săptămânii trecute de un echipaj de jandarmerie care acţiona pentru depistarea faptelor de tăiere ilegală de arbori. Acesta nu a fost în măsură să justifice potrivit normelor incidente în domeniu material lemnos pe care îl transporta. Mai mult, a încercat să-şi ascundă fapta şi să testeze vigilenţa jandarmilor prezentând o autorizaţie emisă în anul 2012, care expirase.

Verificările jandarmilor au fost făcute în prezenţa pădurarului responsabil şi au confirmat tăierea ilegală a 4 stejari, fără marcă silvică. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia ocolului silvic competent teritorial până la definitivarea cercetărilor, iar prejudiciul cauzat este în curs de estimare.

Suspectul a fost identificat ca fiind Octavian E. (51 de ani), domiciliat în municipiul Blaj, iar pe numele acestuia au fost întocmite acte de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de furt calificat. Totodată, atelajul hipo, un topor şi un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările vor fi continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea