Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bile negre pentru inconștiență. Șapte șoferi alcoolizați surprinși de polițiștii din Alba la sfârşitul săptămânii trecute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși observăm cu toții zilnic în presă și la televizor consecințele dramatice ale conducerii autoturismelor de către unii șoferi inconșienți, care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice, unii dintre noi ignoră cu seninătate acele exemple, punându-se pe ei și pe noi în pericol.

Este și cazul a șapte șoferi iresponsabili din Alba Iulia, Blaj, Valea Lungă, Cugir, Ocna-Mureș, Vinerea care au fost surprinși alcoolizați în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute.

 

Vineri, 13 martie, în jurul orelor ora 10.00, polițiștii Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control, pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, un autoturism condus de S.F., un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Berghin, județul Alba.

Potrivit  IPJ Alba, “în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.”

 

În aceași zi, orele la 20.34, polițiștii din Blaj au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Principală din localitatea Șona, un mopedist s-a accidentat.

Potrivit  IPJ Alba, “din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului a rezultat că O.M., de 31 de ani, din comuna Șona, în timp ce circula pe un moped, s-a dezechilibrat și a căzut, suferind excoriații la față și membre.

În urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar  mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

Față de O.M. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.”

 

Tot vineri, la ora 21.20, polițiștii din Valea Lungă l-au depistat pe L.A., de 39 de ani, din Valea Lungă în timp ce conducea un autoturism prin comună, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența alcoolului.

Potrivit  IPJ Alba, “în urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de L.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.”

 

Polițiștii din  Cugir au oprit, vineri, la orele 12.40, pentru control, pe strada Rozelor din Cugir, un autoturism condus de G.I.A.,  de 60 de ani, din Cugir.

Potrivit  IPJ Alba, “în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de G.I.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.”

Sâmbătă, la ora 00.30, polițiștii rutieri din Ocna Mureș l-au depistat pe S.C.T., de 39 de ani, din Ocna Mureș care conducea un autoturism fiind în vădită stare de ebrietate.

Potrivit  IPJ Alba, “bărbatul a fost condus la spitalul din Aiud însă a refuzat să se supună recoltării probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de S.C.T. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilii alcoolemiei.”

În seara aceleeași zile, polițiștii Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control, pe raza localității Vinerea, un autoturism condus de C.N., de 40 de ani, din Cugir.

Potrivit  IPJ Alba, “întrucât emana miros de alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat și l-au condus la spitalul din Cugir unde a refuzat să se supună prelevării mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de C.N. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.”

 

Duminică, la ora 02:45, polițiștii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe P.I., de 18 ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, fiind sub influența alcoolului.

Potrivit  IPJ Alba, “în urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde    i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de P.I. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea