Rămâi conectat

Actualitate

Bilanțul Poliției Locale Alba Iulia pe primul semestru al acestui an

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bilanţul Poliţiei Locale Alba Iulia, pe primul semestru al anului 2013 a fost prezentat astăzi în cadrul Comisiei Locale de Ordine Publică.

În perioada de referinţă, poliţiştii locali s-au axat pe îndeplinirea sarcinilor stabilite prin ”Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al municipiului Alba Iulia” şi au avut ca obiective fundamentale: creşterea siguranţei cetăţeanului; prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale şi infracţionale; alte misiuni în conformitate cu prevederile Legii nr.155/2010.

În primele 6 luni ale anului, la dispeceratul poliţiei locale au fost primite un număr de 1.039 sesizări telefonice, toate fiind direcţionate operativ către patrulele din zona de competenţă, pentru a fi soluţionate.

Au fost constatate şi încheiate un număr de 928 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 45.450 lei (31% amenzi; 69% din sancţiuni sunt avertismente scrise).

Dinamica sancţiunilor contravenţionale în funcţie de încadrarea juridică se prezintă astfel: 46% din sancţiuni au fost încheiate pentru nereguli privind circulaţia pe drumurile publice; 31% pentru încălcarea legislației privind gospodărirea municipiului; 15% pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice; 8% pentru încălcarea altor acte normative.

Dintre cei sancționați mai mult de jumătate (52%) sunt cetățeni domiciliaţi în municipiul Alba Iulia, 34% sunt contravenienţi din alte localităţi din judeţul Alba iar 14% provin din alte judeţe din ţară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea