Rămâi conectat

Actualitate

Bilanțul Jandarmeriei Alba pentru anul 2019: Cele peste 10.400 de misiuni au reprezentat o creștere cu 27 % față de anul precedent

Publicat

în

Bilanțul Jandarmeriei Alba pentru anul 2019: Cele peste 10.400 de misiuni au reprezentat o creștere cu 27 % față de anul precedent

Jandarmeria Alba și-a prezentat ieri, 06 ianuarie, a.c., întreaga activitate desfășurată în anul precedent. Evenimentul a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, Sala 100, în prezenţa unor reprezentanți ai autorităților locale, a cadrelor inspectoratului, precum şi a invitaţilor din partea altor componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică.

Întreaga activitate desfășurată în decursul anului 2019, rezultatele obținute, dar și dificulălțile întâmpinate și direcțiile de acțiune pentru noul an, au fost prezentate de către inspectorul șef, colonel Giurea Marius-Claudiu.

Ca instituție care își desfășoară activitatea în slujba cetățenilor, Jandarmeria Alba notează în anul 2019, o creștere  cu 27 % a misiunilor desfășurate în domeniul asigurării, menţinerii, restabilirii ordinii publice (peste 10.400 de misiuni) şi a celor executate în cooperare/colaborare, față de anul precedent.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul prezentării, au fost subliniate principalele direcții de acțiune care au stat la baza activității desfășurate în perioada de referință, astfel: creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, creșterea performanței structurilor operative în îndeplinirea misiunilor, precum și asigurarea suportului logistic necesar îndeplinirii în condiții optime a misiunilor desfășurate în zonele de competență.

Pe linia asigurării ordinii publice, s-a urmărit realizarea climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă precum şi prevenirea escaladării unor stări de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public. Printre acestea, cele mai importante misiuni desfășurate care au presupus un efort suplimentar din partea instituției se numără, Ziua Naţională a României, „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, vizita Papei Francisc la Blaj, participarea împreună cu alte structuri la înlăturarea unor situații de urgență, precum şi manifestările cultural artistice.

În ceea ce  priveşte executarea misiunilor în cooperare sau colaborare cu diverse instituţii, putem aprecia faptul că la nivel teritorial unitatea noastră este apreciată ca o instituţie credibilă şi capabilă să rezolve în timp oportun solicitările autorităţilor şi ale cetăţenilor, existând o foarte bună cooperare cu I.P.J. Alba, dar şi cu celelalte structuri ale M.A.I., M.Ap.N. şi S.R.I. din zona de responsabilitate şi o colaborare eficientă cu organele administraţiei publice locale.

Pe timpul executării misiunilor specifice, efectivele unităţii au constatat 81 infracţiuni şi au aplicat un număr de 1183 contravenţii, cu 38% mai multe faţă de anul precedent. În ceea ce priveşte domeniul silvic, pe parcursul anului 2019, au fost constatate 2 infracţiuni şi s-a aplicat un număr de 54 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 44.000 lei, fiind confiscaţi  27,35 mc de masă lemnoasă.

De asemenea, situaţia infracţiunilor constatate în cooperare cu poliţia reliefează o creștere, de la 77 fapte constatate în anul 2018, la 138 fapte constatate în 2019.

În ceea ce privește gestionarea apelurilor de urgenţă prin sistemul 112, unitatea noastră a intervenit în anul 2019, la un număr de 733 apeluri, reprezentănd o creștere față de anul 2018, când s-a intervenit la un număr de 554 apeluri. Acţiunile de intervenţie au avut ca scop rezolvarea cu operativitate a urgenţelor cetăţenilor, urmărindu-se reducerea timpului de reacţie până la prezentarea echipajelor de intervenţie la locul producerii acestuia.

Prin cifrele prezentate, se arată faptul că, activitatea inspectoratului a fost una pozitivă, cu realizări şi rezultate pozitive atât în domeniul operativ cât şi a celui de suport contribuind astfel, alături de celelalte instituţii abilitate, la apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, la consolidarea climatului de ordine şi siguranţă publică, la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, toate acestea ducând la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor  pe raza judeţului Alba.

Publicitate

Actualitate

Lista medicilor de familie care fac teste rapide pentru COVID-19. Cabinetele din Alba

Publicat

în

Lista medicilor de familie din România unde se pot face teste rapide pentru depistarea COVID-19. Cabinetele din Alba

Peste 3.800 de medici familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toți pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP.

Potrivit Ministerului Sănătății, lista cabinetelor de medicina de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate este publică, începând de astăzi. Lista poate fi descărcată de:

  AICI

Ea este actualizată permanent.

Electrica Furnizare Discount

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare.

Ministrul Sănătății a transmis mulțumiri medicilor de familie pentru implicare și i-a încurajat sa participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, „care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism”.

Citește mai mult

Actualitate

VREMEA pe 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 24-30 ianuarie 2022: Ger de până la -15 grade și șanse reduse de precipitații, la nivel național

Publicat

în

Cum va fi VREMEA  în următoarele 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 24-30 ianuarie 2022: Temperaturi scăzute și șanse reduse de precipitații, la nivel național

În săptămâna 24-30 ianuarie 2022, temperaturile vor fi scăzute, sub cele specifice acestei perioade, iar șansele de precipitații sunt reduse.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: 24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Electrica Furnizare Discount

„Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre minus 14 – minus 15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită, și, nu în ultimul rând, este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice.

Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud, sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie. Însă, în funcție de evoluția datelor meteorologice, vom consemna informațiile la momentul respectiv.

Deocamdată, o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde, nu numai în zonele depresionare la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii viitoare este posibil să consemnăm valori sub -10 grade Celsius, ci cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord să avem ninsori”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Citește mai mult

Actualitate

La gradul de transmisibilitate, este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Publicat

în

La gradul de transmisibilitate, este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că „este aproape imposibil” ca o persoană sănătoasă, care nu s-a vaccinat, să nu se infecteze cu tulpina Omicron, având în vedere gradul ridicat de transmisibilitate al acestei tulpini.

Citește și: Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă: se infectează persoane vaccinate şi o persoană nevaccinată, indiferent… Ce trebuie să înţelegeţi: noi nu am avut niciun fel de informaţie despre acest virus. El a venit pe un teren – că asta este problema acestui virus – un teren imunologic virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Electrica Furnizare Discount

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit, aparent nu au făcut nimic sau a fost o chestiune tranzitorie, de câteva ore, trecerea lor prin infecţie, aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi, dacă se reîmbolnăvesc, o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc”, a afirmat Alexandru Rafila duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, informează News.ro.

Rafila susţine că se poate întâmpla ca o persoană nevaccinată să nu contracteze tulpina Omicron „doar în mici comunităţi izolate, care nu au avut contact cu acest virus”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare