Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bilanțul controalelor DSVSA Alba din ultimele 30 de zile: Amenzi de 67.000 de lei, 13 avertismente și 59 de kilograme de carne, produse din carne și lactate confiscate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a dispoziţiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind „Măsuri care trebuie dispuse pentru prevenirea toxinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice şi Ortodoxe”, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au verificat în perioada 05.03-07.04.2018 un număr de 298 unităţi – anunță reprezentantul instituției.

Aceste controale au fost efectuate în următoarele categorii de unităţi: 2 abatoare, 3 unităţi de procesare carne, 8 centre pentru sacrificare miei, 5 unităţi de procesare carne lapte, 15 carmangerii, 28 măcelării, 30 supermarketuri, 85 magazine alimentare, 9 depozite alimentare. 56 restaurante, 10 pieţe agroalimentare, 4 hale pentru desfacerea produselor lactate, 30 laboratoare de cofetărie patiserie, 4 magazine de legume fructe şi 9 târguri de animale.

La aceste acţiuni de control au participat şi reprezentanţi ai alor instituţii competente de la nivel judeţean: Instituţia Prefectului Alba, I.P J Alba. D.S.P. Alba și C.J.P.C. Alba.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate, 68 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificările si completările ulterioare în valoare de 67.000 lei şi 13 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001. De asemenea a fost retrasă dc la comercializare o cantitate de 59 kg carne, produse din carne și lactate.

Abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: produse lactate comercializate în vitrine frigorifice nefunctionale, produse din carne pentru care operatorul alimentar nu a putut face dovada trasabilităţii, produse alimentare cu ambalaj deteriorat, cu elemente de identificare nelizibile, comercializarea alimentelor în spatii neigienizate şi neaprobate sanitar veterinar şi vânzarea/cumpărarea animalelor fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

Au fost autorizate sanitar veterinar temporar un număr de 8 centre de sacrificare a mieilor în localităţile: Alba Iulia. Aiud, Abrud, Cîmpeni. Teiuş, Sebeş. Ocna Mureş.

În abatoarele autorizate sanitar veterinar din județul Alba au fost sacrificaţi un număr de 2.129 miei, iar în centrele amenajate temporar au fost sacrificaţi 1.367 miei.

Biroul de presă al DSVSA Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea